• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Hem Öğrendiler Hem Öğrettiler

Hem Öğrendiler Hem Öğrettiler
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller İngiliz Dili ve Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri "Yaşarken Öğrenme" eğitim...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller İngiliz Dili ve Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri "Yaşarken Öğrenme" eğitim modeli kapsamında OMÜ Vakfı Koleji 5. sınıf öğrencilerine farklı ülkeleri kendi dillerinde anlattılar.

Farklı ülkelerin kültürlerini, kendi dillerinde minik öğrencilere anlatan öğretmen adayı öğrenciler, öğreterek kendileri de öğrendiler. Farklı ülke insanlarına bürünen öğrenciler gruplar halinde Amerika, Meksika, İtalya ve Hindistan gibi ülkelerden örnekler sundular. Minik öğrencilerin beğenerek izledikleri etkinliklere zaman zaman kendileri de katıldı. Özellikle ülkelere özgü dansların sergilendiği bölümlerde minik öğrenciler de büyüklerine eşlik etti.

YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Ülke tanıtımlarını çok beğendiklerini ifade eden OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri, farklı ülke dilleriyle yeni kültürler tanıdıklarını söylediler. Etkinlikle çocukların mutlu olduğunu söyleyen yabancı dil öğrencileri, çocuklara farklı dilleri tanıtarak yabancı dili sevdirmeye çalıştıklarını belirttiler.

"YABANCI DİLİ, BİR DERS OLMAKTAN ÖTE BİR DİL OLDUĞU BİLİNCİNİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Çocuklara yabancı dili sevdirerek öğretmeyi hedeflediklerini söyleyen OMÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller İngiliz Dili ve Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan, "Bu çalışma çocukların ana dillerinin gelişmesine de katkıda bulunmaktadır. Bu çalışmayla çocukların iletişimsel yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca öğretmen adayı arkadaşlarımıza yabancı dilin bir ders olmaktan öte bir dil olduğu bilincini de kazandırmak istiyoruz. Çeşitli projelerimiz var. Bu da bunlardan bir tanesi" dedi.

Küçük yaştaki öğrencilerin yabancı dilleri severek öğrenmesini hedefleyen proje çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Hem Öğrendiler Hem Öğrettiler

Hem Öğrendiler Hem Öğrettiler

Hem Öğrendiler Hem Öğrettiler

Hem Öğrendiler Hem Öğrettiler

Hem Öğrendiler Hem Öğrettiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim