• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Hem Hizmette Atılım, Hem Sosyal Belediyecilik

Hem Hizmette Atılım, Hem Sosyal Belediyecilik
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hayata geçirilen veya devam eden projelerle hizmette atılım yaptıklarını, aynı zamanda da sosyal...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hayata geçirilen veya devam eden projelerle hizmette atılım yaptıklarını, aynı zamanda da sosyal belediyecilik adına çok önemli örnekleri ortaya koyduklarını söyledi.

Beledibi'nde bir otelde gerçekleştirilen 2. Muhtarlar ve İstişare Toplantısı'nda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geleceğin Antalya'sını inşa etmek için yola çıktıklarını, bunun için dev projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar hizmet götürdüklerini ifade eden Türel. tüm bunları yaparken sosyal belediyecilik adına çok önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Engelli hizmetleri başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaşmada en büyük yardımcılarının muhtarlar olduğunu kaydeden Türel, Muhtarlar ile birlikte engelleri aşacaklarını söyledi.

YENİ AŞEVLERİ GELİYOR

Antalya'nın kaybettiği zamanı geri kazanmak için çok hızlı koşmaları gerektiğinin farkında olduklarını belirten Başkan Türel, "1,5 yıldır Antalya, hizmet sağanağında. Hem altyapı projelerimiz, hem üstyapı projelerimiz bir bir tamamlanıyor. Hem de sosyal belediyecilikte hamleler yapıyoruz. Antalya'da ikamet etmekte olup, sosyo-ekonomik yönden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 2 bin 500 ailenin evlerine senenin her günü yararlanabilecekleri aşevimiz ile sıcak yemek götürmekteyiz. Vatandaşlarımızın onur ve haysiyetine özen gösterilerek, veren elin alan eli görmediği bir anlayışla, gıda, temizlik ve kırtasiye ihtiyaçları Sosyal Kart Projesiyle, günlük ekmek ihtiyaçları da Ekmek Projesi ile karşılanmaktadır. 2016 yılında Alanya, Gazipaşa ve Manavgat'a hizmet verecek aşevini Alanya'da kuracağız" şeklinde konuştu.

HASTA VE YAKINLARINA ÜCRETSİZ KONAKLAMA

60 yaş üstü vatandaşları unutmadıklarını, onlara kendilerini evleri gibi huzurlu bir ortamda hissedebilecekleri huzurevi hizmeti verdiklerini anlatan Başkan Türel, buralarda kalan vatandaşların hem kaliteli zaman geçirmelerine hem de sosyal aktivitelerde bulunmalarına önem verdiklerini ifade etti. Başkan Türel, "Sosyal Tesisimizde il dışından gelip hastanede tedavi gören hasta ve hasta yakınları için tedavi süresince ücretsiz konaklama ve yeme içme hizmetinin yanı sıra psikologlarımız ve uzmanlarımızla da danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca fakir ve yatalak hastalarımıza gerektiğinde ortopedik motorlu yatak veriyoruz" dedi.

ENGELSİZ MEKANLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Türkiye'nin en büyük Rehabilitasyon Merkezi'nde 500 engelliye rehabilitasyondan, fizik tedaviye, mesleki atölyelerden, iş okullarına her türlü hizmetin, engelli ailelerine ise danışmanlık ve psikolojik destek verildiğini açıkladı. Engelsiz mekânlar projesiyle engelli vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yaşam alanlarını düzenlediklerini anlatan Türel, evlerde yapılan tadilatlar ile engelleri kaldırdıklarını belirtti. Başkan Türel, "Çocuklarını bırakacak yeri olmadığı için çalışamayan annelerimize açtığımız kreş ve gündüz bakımevleriyle okul öncesi eğitime destek oluyor aynı zamanda kadınlarımızın yarının geleceği çocuklarını güvenilir ellere emanet etmelerini sağlıyoruz. Mobil kreşimiz ile ilçelerimizde yaşayan 3-5 yaş arası çocuklarını farklı nedenlerle okul öncesi eğitim kurumuna gönderemeyen dar gelirli ailelerimizin okul öncesi eğitim sorununa çözüm üretiyoruz" diye konuştu.

HER ALANDA HİZMET

Altyapı ve sosyal hizmetler dışında, sporda, kültürde, sağlıkta her sahada Antalya'nın atılım yaptığını vurgulayan Başkan Türel, "Akıllı kent sistemleriyle Türkiye'ye öncü oluyoruz. Devamlı olarak ilerleyeceğiz, her sahada Antalya'yı, ilçelerimizi, köylerimizi daha ileriye götüreceğiz. Serik Güreş Eğitim Merkezi'nin yapım ihalesi yapıldı. 2016 yılında hizmete açacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim