• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Helin ve Emir kardeşler defnedildi

Helin ve Emir kardeşler defnedildi
İzmir'in Buca ilçesinde çıkan yangında, üç kardeşini evden çıkaran fakat daha sonra kurtarmak istediği 1 yaşındaki Emir Ç. ile birlikte hayatını...

İzmir'in Buca ilçesinde çıkan yangında, üç kardeşini evden çıkaran fakat daha sonra kurtarmak istediği 1 yaşındaki Emir Ç. ile birlikte hayatını kaybeden 8 yaşındaki Helin Ç. toprağa verildi.

Yangın Kuruçeşme Mahallesi, 203/1 Sokak, 5 numaradaki tek katlı evde, 6 Aralık 2015 günü, saat 05.00 sıralarında çıktı. Alevleri görenler, itfaiye ve polise haber verdi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken evde bulunan 3 yaşındaki Ata Ç., 5 yaşındaki Baran Ç. ve 6 yaşındaki Arda Ç., yan sokakta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Yangın söndürülürken çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi. Eve giren itfaiye erleri, kardeşlerden Helin Ç. ve Emir Ç.'nin cansız bedenlerini yan yana buldu. Ayrı yaşadıkları öğrenilen anne Arife Ç. ve baba Ferhat Ç. sinir krizi geçirdi. Helin ve Emir, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Üç kardeşini evden Helin Ç.'nin çıkardığı, daha sonra en küçük kardeşini kurtarmak için tekrar girdiği evde onunla birlikte hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatan polis Arife Ç., Ferhat Ç. ve Kadir K.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen anne ve baba, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Kadir K. ise tutuklandı. Tedavileri tamamlanan diğer üç kardeş, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi. Olay günü çiftin, boşanma konuşmak için bir yakınlarının yanında bulunduğu öğrenildi.

Yangında 8 yaşındaki Helin Ç.'nin kurtardığı kardeşleri, dumandan etkilenen Ata, Baran ve Arda'nın, evlerinin yanıbaşındaki hastaneye telaş içinde gitmesi, güvenlik kameralarına da yansımıştı.

BİR AY SONRA DEFNEDİLDİLER

İki küçük kardeşin cenazeleri, DNA tahlillerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Helin ve Emir kardeşler, Yıkık Kemer Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Sarnıç'ta toprağa verildi.

Helin ve Emir kardeşler defnedildi

Helin ve Emir kardeşler defnedildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim