• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Helal Gıda Ve Sağlıklı Yaşam Paneli Düzenleniyor

Helal Gıda Ve Sağlıklı Yaşam Paneli Düzenleniyor
Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli, 8 Mart Salı günü Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli, 8 Mart Salı günü Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli", Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde 8 Mart Salı günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Sakarya Üniversitesi'nden akademisyenlerin sunum yapacağı panelde "Gıdalar Kimyamızı Bozar mı?, Kuran Işığında Beslenmenin İnsan Davranışlarına Etkisi" gibi konularda bilgilendirmelerde bulunacak.

Birçok bilinmeyen noktanın açıklığa kavuşturulacağı panel için Büyükşehir Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz tarafından Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık'a bilgi verildi. Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Özcan'ın da katıldığı buluşmada, sağlıklı ve helal gıdaya ulaşma konusunda farkındalık oluşturmanın gerekliliği vurgusu yapıldı.

Buluşmada aynı zamanda Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği Helal Gıda ve Sağlıklı Gıda Platformu Başkanı olan Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz, panel hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık'a ayrıntılı bilgi verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık ise helal gıdaya ulaşma konusunda farkındalık eksikliğinin olduğunu kaydederek, "Bizim dinimizde, kültürümüzde helal-haram kavramları çok önemli. Haram sadece niteliği ile değil menşei ile de araştırılması gerekir. Ayeti kerimede de bildirildiği gibi; yediğimiz içtiğimizin bozulması nesli de bozuyor. Bilimin geldiği noktada bunu açıkça ortaya koyuyor. Bu nedenle bu tarz seminerlerin yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Oturum başkanlığını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Altındiş'in yapacağı panelde helal gıda ve sağlıklı yaşam ile alakalı bilgiler sunulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim