• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

‘Hediyem Kur’an Olsun’ Projesinde Gaziantep Birinci Sırada

‘Hediyem Kur’an Olsun’ Projesinde Gaziantep Birinci Sırada
Diyanet Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında en çok bağışın yapıldığı il Gaziantep oldu.

Diyanet Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında en çok bağışın yapıldığı il Gaziantep oldu. Düzenlenen programla bağışta bulunan Gaziantepli hayırsever iş adamlarına teşekkür plaketi ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Diyanet Vakfı'na yurt içi ve yurt dışından yoğun bir şekilde Kur'an-ı Kerim talebi gelmesi üzerine Diyanet Vakfı ve Diyanet Başkanlığı işbirliğinde "Hediyem Kur'an-ı Olsun" projesi başlatıldı. Bu proje ile yurt dışına 10 farklı dilde hazırlanan Kur'an-ı Kerim nüshaları Balkanlar ve Orta Asya olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya, Afrika ve Ortadoğu'da ki 17 farklı ülkede dağıtılıyor. Yurt içinde ise Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği yapılarak otellere ve kütüphanelere, cezaevlerine, imam hatip liselerine, ilahiyat fakültelerine, yüksek öğrenim öğrenci yurtlarına, sosyal tesislerine, hastanelere, huzur evlerine proje dahilinde kitap gönderilecek. 2015 yılının 6.ayında başlatılan Hediyem Kuran Olsun projesi bu gün itibarıyla mali değeri 4 milyon olan, 345 bin kurana ulaşıldı. Bunun 27 bini yurt içine hediye edildi. Geriye kalan 318 bin kuran ise yurt dışına hediye edildi. Hediyem kuran olsun projesi kapsamında Gaziantep ilinden 81 bin kuranı kerim hediyesi alındı. Bu bağış neticesinde Türkiye Diyanet Vakfı adına, Türkiye Diyanet 2. Başkanı Mazhar Bilgin tarafından hayırsever Ahmet Zilan'a teşekkür plaketi ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Türkiye Diyanet İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, "Dünya diyanet vakfı olarak biz 135 ülkeye hizmet götürmekteyiz. Doğudan batıya kuzeyden güneye nerede bir mazlum topluluk varsa özelikle bir Müslüman topluluğu var ise biz oraya da Allah'ın izniyle götüreceğiz" dedi.

Bilgin, "Büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük ve tespit ettik. Bu şekilde yola çıktık. Hediyem Kuran olsun diye bu ihtiyacı insanlarımıza milletimize aktardık" ifadelerini kullandı.

2015 yılı 6. ayında başlayan kampanyanın bu gün 345 bine kavuştuğunu vurgulayan Mazhar Bilgin, bunun parasal değerinin ise yaklaşık 4 milyon TL olduğunu belirtti. Yurt içinde okullara huzur evlerine öğrenci yurtlarına bu kuranları dağıtıklarını söyleyen Mazhar Bilgin, "Yurt dışında da özelikle elinde, evinde kuranı kerim olmayan, kuranı kerimin ilahi mesajlarından mahrum kalan, Kur'an-ı Kerim'den haberi olup da kitabı olmayan özelikle Türk Dünyası, Balkanlar, Afrika, Latin Amerika ülkeleri olmak üzere bütün dünya coğrafyalarına bunu göndereceğiz inşallah. Şu anda 10 dilde Kur'an-ı Kerim'in dağıtımını, yapıyoruz yapacağız. Bu çalışmalarla inşallah yeryüzünde konuşulan 180 lisana Hz.Kur'an-ı çevirisiyle beraber bütün dünya insanlarına aktarmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu kampanya çerçevesinde Gaziantep ilinin yine ön aldığını vurgulayan Bilgin, "Yine birinci sıraya oturdu. Bu 345 bin Hediyem kuran olsun projesindeki kuran 81 binini şu anda Gaziantepli güzel iş adamlarımız temin ettiler" şeklinde konuştu.

Programda, projeye destek veren 9 hayırsevere teşekkür plaketi ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim