• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Hediye, Davasının Sonucunu Göremedi

Hediye, Davasının Sonucunu Göremedi
Aydın'ın Buharkent ilçesinde 5 yaşındayken evlerinin önünde araba çapması sonucu bedensel ve zihinsel engelli kalan Hediye Demirpolat'ın (19), 15 yıldır...

Aydın'ın Buharkent ilçesinde 5 yaşındayken evlerinin önünde araba çapması sonucu bedensel ve zihinsel engelli kalan Hediye Demirpolat'ın (19), 15 yıldır süren hukuk mücadelesinin sonucunu görmeye ömrü yetmedi. 15 yıldır babasının sırtında mahkemeye gidip gelen ve hak arayan Hediye'den geriye ise yılbaşı hediyesi olarak alınan bir çift ayakkabı ile mantosu kaldı.

Buharkent ilçesinde 2001 yılında evinin önünde oyun oynarken otomobil çarpması sonucu felç geçirdiği iddia edilen Hediye Demirpolat, 15 yıldır süregelen davanın sonucunu göremeden hayatını kaybetti. Demirpolat'ın cenazesi Buharkent Orta Cami'de kılınan ikindi namazına müteabiken toprağa verildi. Acılı anne Kadriye Demirpolat, kızına yılbaşı hediyesi olarak aldıkları paltosunu bir an olsun elinden bırakmazken, anne Demirpolat cenaze evinde baygınlık geçirdi. 112 Acil yardım ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından acılı anne Buharkent Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 15 yıl önce başlattıkları hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen ve suçluların cezasını çekeceğini ifade eden baba Alican Demirpolat, kızının otomobilin çarpması sonucu yüzde 90 engelli kaldığını iddia etti.

"HUKUK MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Kızlarının hayatını kaybetmesine rağmen hukuk mücadelelerine devam edeceklerini ifade eden bana Alican Demirpolat, "15 yıl önce evimizin önünde kızım oynarken kızıma araba çarptı. Ondan sonra felç geçirdi ve hem zihinsel hem de bedensel engelli kaldı. Kızıma yüzde 90 engelli raporu verildi. Ardından bir hukuk mücadelesi başlattık. 15 yıl sonunda 74 duruşma görüldü. 9 hakimin yeri değişti. Mahkemede hakimle tartıştığım için 9 ay hapse mahkum oldum. Şubat'ın 10'unda ise yine davamız vardı. Hediye bu davanın sonucunu göremedi. Kazadan sonra soluk borusu tıkındığı için mamayla besleniyordu. Son zamanlarda nefes alamamaya başladı. Hem gıdasızlıktan hem de nefes sorunundan dolayı kızım daha fazla yaşama tutunamadı. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

KIZININ PALTOSUNU BİR AN OLSUN ELİNDEN BIRAKMADI

Kızına yılbaşı hediyesi olarak aldıkları fakat veremedikleri paltoya sarılan ve koklayan anne Kadriye Demirpolat baygınlık geçirdi. Yakınlarının haber vermesi üzerine cenaze evine gelen 112 Acil yardım ekipleri acılı anneye sakinleştirici iğne vurduktan sonra Buharkent Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

NELER YAŞANMIŞTI

Demirpolat ailesi, kaza sonrası bedelli ve zihinsel engelli kaldığını iddia ettiği kızları için otomobil sürücüsü H.Y.'ye 2007'de 200 bin liralık tazminat davası açtı. Kuyucak'ta açılan dava dosyası, mahkeme kapatılınca Nazilli'ye gönderildi. 8 yıl süren dava sonuçlanmazken, baba 73 kez duruşmaya gitmek için evlerinden 45 kilometre uzaklıktaki Nazilli Adliyesi'ne kızını sırtında taşıdı. Sonuçlanmayan davada sanık avukatları 4 kez rapora itiraz etti. Dosya, 4 defa Adli Tıp Kurumu'na gitti ve 9 hakimin görev yeri değişti. Baba Alican Demirpolat, 2012'de davanın hakimiyle tartıştı. 9 ay hapis cezası alan baba, Denizli Sarayköy'de 5 ay hapis yatıp tahliye oldu. 15. yılına girilen davada son duruşma Mayıs 17'de yapılmış ve 10 Şubat 2016'e ertelenmişti.

Hediye, Davasının Sonucunu Göremedi

Hediye, Davasının Sonucunu Göremedi

Hediye, Davasının Sonucunu Göremedi

Hediye, Davasının Sonucunu Göremedi

Hediye, Davasının Sonucunu Göremedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim