• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

"Hedefimiz 40 Milyon Dolar Yatırımla 7 İlde Faaliyet Göstermek"

"Hedefimiz 40 Milyon Dolar Yatırımla 7 İlde Faaliyet Göstermek"
Invenura Holding CEO'su Burak Karapınar, Türkiye'nin gıda güvenliğine katma değer sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Invenura Holding CEO'su Burak Karapınar, Türkiye'nin gıda güvenliğine katma değer sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Invenura Holding CEO'su Burak Karapınar, yeni yapılanmasıyla analiz, danışmanlık ve denetim alanlarını kapsayan iş modeliyle entegre hizmet verecek. 2014 ve 2015 yılından gerçekleştirilen satın almalarla bugün, faaliyetlerini ağırlıklı olarak gıda alanında T.C. Tarım Bakanlığı'na bağlı olarak yürüten Invenura Holding'in CEO'su Burak Karapınar, İzmir ve Manisa'da (Alaşehir) toplamda 20 milyon dolarlık bir yatırım ve 95 kişilik bir ekip ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Türkiye'nin daha sağlıklı, daha kaliteli gıda ürünleriyle beslenmesi, çiftçimizin daha çok kazanması için İzmir ve Manisa laboratuvarlarında analiz, danışmanlık ve denetimi kapsayan entegre bir hizmet sunduklarını dile getiren Karapınar, "Bu yıl faaliyete geçecek İstanbul laboratuvarımız ile Marmara Bölgesi'nde de hizmet vermeye başlayacağız. Hedefimiz 3 yıl içerisinde 40 milyon dolarlık yatırım ile laboratuvar ve faaliyet gösterdiğimiz il sayısını 7'ye çıkarmak. 2015 yılında yaklaşık 50 bin analiz gerçekleştirdik ve Invenura Holding olarak Türkiye'deki denetlenmiş gıda pazarındaki analiz payımız yüzde 10" dedi.

"GIDA GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ, ÇÜNKÜ 200'DEN FAZLA HASTALIK GIDA İLE BULAŞIYOR"

Bugün dünyada ve Türkiye'de gıda güvenliğinin oldukça önemli bir hale geldiğinin altını çizen Karapınar, gıda yolu ile bulaşan 200'den fazla hastalığın alerjik reaksiyondan felce kadar pek çok farklı sonuç ile insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Yanlış analiz sonuçlarının hem insan sağlığı hem de Türkiye ekonomisine önemli zararlar verdiğini paylaşan Karapınar, gıda güvenliğine dikkat edilmemesi halinde hamileler, bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerin kalıcı hasar veya ölümcül risklerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

"KATKI MADDELERİ KULLANIMININ ARTMASI, GIDA GÜVENLİĞİNE KARŞI TEHDİT"

Globalleşmenin, maliyetlerin düşürülmesi için yapılan sahteciliklerin, ürün dayanıklılığını artıran katkı maddeleri ve zirai ilaç kullanımının artması ile çevresel kirleticilerin gıdalara bulaşmasının gıda güvenliğini tehdit eden temel parametreler olduğunu paylaşan Karapınar, "Dünyada ve Türkiye'de gıda güvenliği oldukça önemli bir konu haline gelmişken Invenura Holding olarak toprak, yem, su ve gıda başta olmak üzere tüketicinin daha sağlıklı ve kaliteli besine ulaşması için tedarik, üretim, paketleme ve sunumun da yer aldığı tüm süreçleri kontrol ediyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden gıda kaynaklı fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri tespit ediyoruz. Ayrıca kontrolsüz zirai ilaç kullanımını önlemeye yönelik üretici ve tüketici bilincinin gelişmesine katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Invenura'nın hem gıda üretim süreçlerindeki hatalı uygulamalar sonucunda oluşan son ürün kaybını ortadan kaldırarak hem de uluslararası mevzuatlara uygunluk kontrolü yaparak dış ticaretteki ekonomik kayıpları önleyici bir görevi olduğunu belirten Karapınar, Invenura'nın yaptıkları denetimlerle iş ortaklarının pazardaki ve paydaşları nezdindeki itibarlarını koruduğunun altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim