• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Hedefi Türkiye’yi Süpürmek

Hedefi Türkiye’yi Süpürmek
Balıkesir'de deden kalma yöntemlerle öğrendiği ot süpürgesi yapım tekniğini geliştiren ve patent alan Hüseyin Erdur, dayanıklılık testini başarı...

Balıkesir'de deden kalma yöntemlerle öğrendiği ot süpürgesi yapım tekniğini geliştiren ve patent alan Hüseyin Erdur, dayanıklılık testini başarı ile geçen süpürgelerini Türkiye'nin farklı noktalarındaki belediyelere satmaya başladı.

Balıkesir'in Karesi ilçesine bağlı Yaylabayır köyünde yaşayan Hüseyin Erdur, atadan kalma yöntemlerle öğrendiği ot süpürgesi yapımını kendine göre geliştirerek marka haline getirdi. "Süpürdur" adı ile marka patenti alan Erdur, "Çocukluğumuzdan bu yana bu işi yapıyoruz. Biz ailece, düğünümüzü, bayramımızı bu işle kazandığımız para ile yaptık. Her ne kadar ot süpürgesinin kullanım alanı azalmış olsa da, çevre temizliği, bahçeler, çöpçülerin kullandığı süpürgeler halen bugünde var. Yapımı da zor olduğundan yeni nesil pek ilgi göstermiyor. Ben yaptığım bir aparat ile hem daha sağlam ürünler elde ettim, hem de dayanıklılığını arttırdım. Sopa da takıp kullanılabiliyor. Balıkesir'de Karesi ve Altıeylül belediyeleri ile uzun zamandır çalışıyoruz. Ayrıca, Eskişehir, Isparta, Nazilli belediyelerine de bu ay ürün göndermeye başlıyoruz" dedi.

SOYADI ERDUR, MARKASI SÜPÜRDUR

'Süpürdur" adı ile markalaşmaya giden Hüseyin Erdur, "Tarlaya süpürgelik tohumu ekiyoruz. 3 ayda ot biçime geliyor. Birleştirip ve sıkım işlemi yapıyoruz. Plastik apartı da montajlıyoruz. Normalde eskiden bir kişi günde 10 tane yapıyordu. Yeni hali ile günde 80 taneye kadar yapabiliyorum. Karesi Belediyesi normalde ayda 250 tane alıyordu, dayanma gücü arttığından artık 150 tane almaya başladı. Benim hedefim Türkiye'yi süpürmek. Türkiye'de belediyelerin tamamına bu süpürgemi ulaştırmak istiyorum. Deneyen temizlik firmaları özellikle dayanıklık konusunda çok büyük memnuniyet yaşıyorlar. Ankara'da, Kocaeli'de sokakları çalı süpürgesi ile süpürüyorlar. Onlara gönderdiğim numunelerden de güzel sonuçlar aldık. Ürünün kalitesine güvendiğim için "Süpürdur" markasına patnet aldım. Endüstriyel tasarım ve Kosgeb belgesi aldım" şeklinde konuştu.

Hedefi Türkiye’yi Süpürmek

Hedefi Türkiye’yi Süpürmek

Hedefi Türkiye’yi Süpürmek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim