• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Hedef; Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı

Hedef; Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bayanlarda sıklıkla rastlanan rahimağzı kanseri ile bayan ve erkeklerde görülen kalın bağırsak kanserinde erken tanı konulabilmesi...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bayanlarda sıklıkla rastlanan rahimağzı kanseri ile bayan ve erkeklerde görülen kalın bağırsak kanserinde erken tanı konulabilmesi için kurulan kanser tarama kabini hizmete girdi.

Manavgat 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde bulunan ve Manavgat Rotary Kulübü tarafından yaptırılan tarama kabininin açılması dolayısıyla düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Aşur Eker, Manavgat Toplum Sağlığı İlçe Müdürü Tevfik Yoldan, Rotary Kulübü 2430 Bölge Guvernörü Prof. Dr. Canan Ersöz, Guvernör Yardımcısı Arif Barış, Manavgat Rotary Kulübü Başkanı Murat Karakaş, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Her hastalığın erken tanısının önem arzettiğini, kanserde ise bunun daha da büyük önemi olduğunu belirten Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, rahimağzı kanser tarama kabininin Manavgat'a hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen Rotary Kulübü yöneticilerine teşekkür etti.

Antalya Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Özdemir de kanserde erken teşhisin öneminden bahsederek, burada yapılacak testlerde kansere yakalanan kadınların tespit edilebileceğini söyledi. Alınan testlerin Ankara'ya gönderildiğini ve burada tetkikler yapıldıktan sonra sisteme girildiğini anlatan Özdemir, testler sonucunda pozitif çıkan bayanların ise kadın doğum uzmanlarına yönlendirildiğini belirtti.

Rotary Kulübü 2430 Bölge Guvernörü Canan Ersöz ise, kadınlarda rahimağzı kanserinin erken teşhisi için böyle bir birim oluşturulduğunu ifade ederek, "Manavgat Rotary Kulübümüz dünyaya armağan ettiği hizmetlerden bir tanesinin açılışı için buradayız. Burada kadınlarımız için güzel çalışmalar yapılacak. Manavgat'taki bütün kadınlarımızı buraya test olmaya çağırıyorum. Bir insanın Rotary rozetini görüyorsanız biliniz ki bunlar iyi insanlardır, iyi işler yapıyorlardır. Manavgat Rotary Kulübümüzü ve emeği geçen tüm kamu kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Manavgat Rotary Külübü Başkanı Murat Karakaş da böyle bir hizmet birimini Manavgat'a kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Rahimağzı kanser tarama kabininde, 30-65 yaş arası kadınlara ücretsiz kanser tarama testleri yapılacak. Kabinde ayrıca 50-70 yaş arası erkek ve kadınlara yönelik kalın bağırsak kanser testleri de yapılarak Ankara'da bulunan merkeze gönderilecek.

Hedef; Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı

Hedef; Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı

Hedef; Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı

Hedef; Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim