• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Hedef Aldığı Kişi Hariç 5 Kişiyi Vuran Şahsın Yargılanması

Hedef Aldığı Kişi Hariç 5 Kişiyi Vuran Şahsın Yargılanması
Samsun'da sokak ortasında bir kişiye silahlı saldırı düzenleyen ancak hedef aldığı kişi hariç 5 kişiyi kazara yaralayan şahsın yargılanmasına başlandı.

Samsun'da sokak ortasında bir kişiye silahlı saldırı düzenleyen ancak hedef aldığı kişi hariç 5 kişiyi kazara yaralayan şahsın yargılanmasına başlandı.

Olay, İlkadım ilçesinin Hürriyet Mahallesi Ağabali Caddesi üzerinde 2015 Kasım ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre,20 yaşındaki Köksal K., olay tarihinde cezaevinden 15 gün önce çıktığı öğrenilen, silahla adam öldürme ve silahla yaralama suçlarından suç kayıtları bulunan Turgut Y.'ye içinde bulunduğu ticari taksiden ateş açtı. Sokak ortasında kurşun yağdıran saldırgan ticari taksi ile olay yerinden kaçtı. Turgut Y., silahlı saldırıyı yara almadan atlatırken, yoldan geçmekte olan Irak uyruklu Aysar Al-A.(33) adlı kadın kasığından, kucağındaki 3 yaşındaki oğlu Zaid Y. topuğundan, Suriye uyruklu kocası Ahmet Y.(31) omzundan, Ahmet Y.(26) ve İbrahim C.(45) dizinden yaralandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanan ve tutuklanan Köksal K., hakkında silah atıp vuramadığı ve yaraladığı kişilerle ilgili 6 ayrı kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan, olaydan sonra silahı verdiği arkadaşı Onur B.(24) ise ruhsatsız silah suçundan dava açıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Köksal K. kendini savunarak, "Babam birini tabancayla yaralamıştı. Turgut Y., babam hakkında laflar söylemiş. Bu olayın öğrendiğimde canım çok sıkıldı. Bu sözleri söylediğinden 8 ay sonra taksi ile giderken yaya olarak gittiğini gördüm. Taksiyi durdurup ayaklarına doğru ateş attım. Amacım onu öldürmek ve yaralamak değildi. Diğer yaralı kişileri de görmedim" dedi.

Silah saldırıya uğrayan Turgut Y., "Ben kendisinden davacı değilim. Çünkü bu çocuğu başkaları kullanıp bana ateş ettirdi. Ben kaldırımdayken bir taksi durdu. Arka camının açıldığını fark ettim. Buradan silahla ateş açıldı. Ben bu sırada kaçtım" diye konuştu.

Kendileri ve çocukları olayda yaralanan yabancı uyruklu aile ise bu olaydan sonra hastanelerde çok acı ve sıkıntı çektiklerini belirterek sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler. Diğer yaralılar ise şikayetçi olmadıklarını ifade ettiler.

Mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim