• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

"HDP’yi ve STK'ları PKK’ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz"

"HDP’yi ve STK'ları PKK’ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz"
CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, "Yaşananların tek sorumlusu devlet değildir. Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön...

CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, "Yaşananların tek sorumlusu devlet değildir. Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK'nın kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir. HDP'yi ve tüm sivil siyaset unsurlarını PKK'ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Tunceli İl Başkanlığı, şiddet olaylarının durması için Diyarbakır'ın Sur ilçesine gitti. CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, CHP'li Pülümür Başkanı Müslüm Tosun, ilçe teşkilatı ve üyelerin de aralarında bulunduğu grup, sabah saatlerinde Diyarbakır'a doğru yola çıktı. İlk olarak Tahir Elçi'nin eşine taziye ziyaretinde bulunan CHP Tunceli teşkilatı üyeleri, ardından SES Diyarbakır Şubesi üyesi doktorları tarafından yapılan eyleme katıldı. Eylemin ardından Sur'da esnafları gezen CHP Tunceli teşkilatı üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Son dönemde yaşanan şiddet olayları ile ülkenin farklı bir noktaya geldiğine dikkat çeken CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, "Ulusumuz bir kez daha huzurlu bir yaşamın güneşiyle ısınırken bir anda kendini şiddet ve terörün zembereğinde bulmuştur. Artık her günümüze acı haberlerle uyanıyoruz. Ülkenin bir ucundan bu topraklara devletin kendisine verdiği kamu görevini yerine getirmek için gelmiş polislerimiz, askerlerimiz arkalarında gözü yaşlı anne babalar, eşler, yüzlerini dahi görmedikleri bebeklerini bırakarak şehit olmaktadırlar. Diğer yandan bu toprağın çocukları artık amacı ve anlamı olmayan bir çatışmanın etten kemikten cephanesi olmaktadır." dedi.

Şiddet olaylarına son verilmesi gerektiğini belirten Güder, "Silah yoluyla hak arayışı tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır ve yaşananların tek sorumlusu devlet değildir. Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK'nın kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir. Ayrıca başta kendini Kürt halkının siyasi temsilcisi sayan HDP'yi ve tüm sivil siyaset unsurlarını PKK'ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki barışın kaybedeni savaşın ise kazananı yoktur. Savaştan elde edeceğimiz ancak daha fazla ölüm barıştan elde edeceğimiz ise daha fazla yaşam olacaktır. Silah adalet değil ancak intikam aracı olabilir. Eğer ellerimizdeki silahın amacı daha fazla hak ise şunu söyleriz. Hak arayışında zamanı gelmiş bir fikirden, vicdan sahibi bir sözden daha güçlü bir silah yoktur." diye konuştu.

Yaşanan hendek olaylarına da değinen Güder, şunları söyledi: "Bununla birlikte, şiddet ve terörle mücadele devlete temel hak ve hürriyetleri ihlal etme hakkı vermez. Hendeklerle şehirleri bölüp savaş alanına çevirmenin, sivilleri neredeyse canlı kalkan haline getiren şehir çatışmalarının, artık şehirlere inmiş kör bir terörün karşılığı; 90'lı yılları hatırlayan özel timin Silvan'ın duvarlarına kazınmış cüretkar ırkçılığı, bir PKK'lının çıplak ve ölü bedenine eziyet edilmesi, şiddet ve terörle mücadelede orantısız güç kullanılması ve şehirlerin taşınması değildir. Bugün ülkemizde ihtiyacımız olan duygu bölünmek değildir. Ülkemizde ihtiyacımız olan duygu şiddet değildir, nefret değildir."

"HDP’yi ve STK'ları PKK’ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz"

"HDP’yi ve STK'ları PKK’ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim