• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

HDP’li Vekilden Valiye Tazminat Tepkisi

HDP’li Vekilden Valiye Tazminat Tepkisi
HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Vali Osman Kaymak'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı tazminat davasına tepki gösterdi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Vali Osman Kaymak'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı tazminat davasına tepki gösterdi. Önlü, Vali Kaymak'ın dilekçesinde halkın değerlerinden bahsettiğini belirterek, "Kentteki bütün sivil toplum örgütleri tanıklığında yapılacak tartışmada kim kabul görmüyorsa buradan çekip gitmelidir" dedi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, İl Eş Başkanı Aslan Çağ ve partililerle birlikte il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin ardından Vali Osman Kaymak'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı 30 bin liralık tazminat davasına değinen Önlü, "O gün sarayın çetesi olan polisler bana sen kimsin diye sordu. Ben de vekilim deyince neyin vekilisin şekilde hakaretvari konuştular. Resmi görevliye rağmen kolumdan tutulup çekiştirildim, hakarete uğradım. Benim oradan valiye sarf ettiğim bu kadar olay yaşanırken hiçbir şeye müdahale etmedi, muhatap olmadı. Bizimle görüşme bile yapmadı. Tam da kendi makamının önünde bunlar yaşanırken ben de makama doğru giderek sarayın çetesi olan kişiler için saray çetelerinin itlerini buradan al dedim. Vali de bana kullandı diyor. Halbuki oradaki polislere sorsa öyle olmadığı anlaşılacak. Görüntüler de var" dedi.

Dava dilekçesinde seçilen bir vekilin nasıl davranması gerektiğini yönünde ifadeler yer aldığına değinen Önlü, "Bu dilekçeyi avukatı yazmışsa haddini aşmıştır. Ama yok kendisiyse bu halkın değerlerinden, kültüründen, halka karşı saygıdan bahsediyor bunu en son söylemesi gereken validir. Bu halkın dağını, taşını yaktı. Ziyaretlerini bombaladı, yaktı. Mezarlarını yerle bir etti. Cemevini yıktı. Onlarca insanı tutukladı. Yetmedi emniyet müdürü çıkıp bu halkı sapıklıkla suçladı. Halka karşı işlenmiş bunca suçun hesabını vermeyecek ve halkın değerlerinden bahsedecek. En son bahsetmesi gereken kişidir. Böyle bir hakkı yoktur" diye konuştu.

Vali Osman Kaymak'a çağrıda bulunan Önlü, "Dersim'deki bütün sivil toplum örgütleri, basın da dahil tanıklık yapsın. Kim burada kabul görmüyorsa buradan çekip gitmelidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim