• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

HDP'li Soylu: Güneydoğu'da son beş ayda 200'e yakın insanımız öldürüldü

HDP'li Soylu: Güneydoğu'da son beş ayda 200'e yakın insanımız öldürüldü
Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu , Güneydoğu'da son beş ayda 200'e yakın insanın öldürüldüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu , Güneydoğu'da son beş ayda 200'e yakın insanın öldürüldüğünü söyledi. Soylu, "'Son beş aylık zaman dilimi içinde 200'e yakın insanımız devlet mermileriyle katledilmiştir. Hiçbir hukukla bağlı olmayan, sivil toplum ve kamuoyundan gizlenen bütün bu devlet katliamları hedef gözetmemektedir.'" dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü, HDK İstanbul İl Meclisi, gibi kurum temsilcilerinin katılımıyla Güneydoğu'da yaşanan süreçle ilgili HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenlendi. Cesim Soylu'nun okuduğu basın açıklamasında son beş ayda 200'e yakın insanın öldürüldüğünü belirtilerek, "'Son beş aylık zaman dilimi içinde 200'e yakın insanımız devlet mermileriyle katledilmiştir. Hiçbir hukukla bağlı olmayan, sivil toplum ve kamuoyundan gizlenen bütün bu devlet katliamları hedef gözetmemektedir. Devletin bizzat kendisinin Rojava'da besleyip büyüttüğü katil güruhu IŞİD zihniyeti, bugün Kürdistan coğrafyasında çocuk yaşlı demeden öldürmekte, kentleri havadan ve karadan bombalayarak harabeye çevirmekte, binlerce yıllık kentsel dokuyu imha etmekte, camileri ve cemevlerini alenen yok etmekte, insanları toplu göçlere maruz bırakmaktadır.'" şeklinde konuştu.

'Askeri cunta rejimini aratmayan her türlü antidemokratik hak ihlali ve hukuk cinayetleri olağan hale gelmiştir." diyen Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "'Devlet buralarda her gün sayısız suç işlemektedir. Kürt sorunu karşısında kırk yıl geriye giden, müzakere masasını kendi deviren, sorunun gerçek muhataplarını yok sayıp işbirlikçi ajan unsurları Kürt halkına muhatap kılmaya çalışan, güvenlik politikalarıyla halka zulmeden bir iktidar karşısında, Kürt halkının direnişi meşrudur, onurludur ve son tahlilde bir insanlık mücadelesidir. Bugün ülkenin doğusunda katledilen yalnızca Kürtler değil, coğrafyamızın onuru ve kardeşliğidir. Kaldırılan her cenaze insanlık onurundan bir parçamızı alıp götürmektedir. Kürdistanda Türkiye'nin vicdanı ve onuru alenen katledilmektedir.''

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim