• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

HDP’li Kürkçü’den koalisyon açıklaması

HDP’li Kürkçü’den koalisyon açıklaması
Halkların Demokratik Partisi (HDP)’den İzmir milletvekili seçilmesinin ardından mazbatasını alan Ertuğrul Kürkçü, “Bizi koalisyonda içerebilecek bir bileşim şuana kadar ortaya çıkmadı” dedi.

Kürkçü, toplumsal muhalefet gücünün Meclis’teki sözcüsü olarak “Meclis’in geçmiş dönemde işlemiş olduğu günahların telafisi için çaba göstereceklerini" söyledi. HDP’den İzmir milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan, İzmir İl Seçim Kurulunda mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra siyasi gündem hakkında konuşan Kürkçü, şöyle konuştu: “Epey geç de olsa mazbatalarımızı almaya geldik.

Hiçbir zaman bizim işimiz kolay olmaz bunu biliyoruz ama eninde sonunda Meclis’e 80 vekille yol alıyoruz. Türkiye’nin bütün demokrasi meselelerinin taşıyıcısı olacağımızı biliyoruz. Çünkü şuan kurulma hazırlığında bulunulan koalisyonların hiçbirinin aslında halkların demokratik ihtiyaçlarına yanıt verecek kapasitede olmadığını görüyoruz.

Ortadaki planlar, HDP’nin peşinde koştuğu radikal demokrasi hedeflerinin gerçekleştirilmesinin henüz uzağında. Bizi koalisyonda içerebilecek bir bileşim de şuana kadar ortaya çıkmadı. Toplumsal muhalefet gücü ve bu gücün Meclis’teki sözcüsü olarak misyonumuzu yerine getireceğimizi önceden ifade etmiştik.

Hem önceki dönem kanunsuzlukların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların giderilmesi için, hem de bugün yapılması gereken özellikle barış, çözüm, demokratik anayasa, işçilerin hakları, demokratik haklar, kentsel haklar, asgari ücret, emeklilerin hakları, taşeron çalışma konularında Meclis’in geçmiş dönemde işlemiş olduğu günahların telafisi için çaba göstereceğiz.”

“2019 SEÇİMLERİNDE TÜRKİYE’NİN YÖNETİCİ GÜCÜ”

Azınlıkların ve ezilenlerin anayasal tanınma ihtiyaçlarını karşılayacak bir demokratik anayasa meselesinin gündemde olacağını ifade eden Kürkçü, “Bizim seçimlere girerken pozisyonumuzla bugünkü tutumumuz arasında hiçbir fark olmayacak.

2019 seçimlerinde Türkiye’nin yönetici gücü olmak üzere uzun vadeli bir yürüyüş hattı üzerinde Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜMÜZ YENİ BAŞLADI”

Kürkçü ile birlikte mazbatasını alan Müslüm Doğan da şunları söyledi: “Ortak vatanımızda gerçek bir demokrasinin inşasında demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek için yola çıktık. Gerçek bir demokrasiyi inşa edene kadar mücadelemiz devam edecek.

İzmirliler başta olmak üzere tüm halkımızın sorunlarıyla ilgileneceğiz. Demokrasi yürüyüşümüz yeni başladı. Mücadele sürecek.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim