• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

HDP'li Bilgen: Kabe'de tezahürat İslam ülkelerinin tepkisine neden oldu

HDP'li Bilgen: Kabe'de tezahürat İslam ülkelerinin tepkisine neden oldu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, ülke gündeminde çok can yakıcı sorunlar olmasına rağmen hem Cumhurbaşkanı...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, ülke gündeminde çok can yakıcı sorunlar olmasına rağmen hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurt dışında olmasının ciddi bir talihsizlik olduğunu belirtti. Başbakan Davutoğlu'nun Kabe'de tezahürat yapan Türkleri balkondan selamlamasına tepki gösteren Bilgen, "Kabe'de tezahürat İslam ülkelerinin tepkisine neden oldu." dedi.

Bilgen, Ankara'ya hareketi öncesi partisinin Kars il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Önemli bir siyasal krizin arifesindeyken, Ankara'da her iki liderinde yurt dışı ziyaretlerine odaklanmış olmasının kaygı verici olduğu üzerinde duran HDP Sözcüsü, Türkiye'deki mevcut ortamda yapılan ziyaretlerden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suudi Arabistan ziyaretine atıfta bulundu. Bilgen, şunları kaydetti: "Başbakan'ın başka ziyaretleri de var. Ama Suudi Arabistan'da özellikle Kabe'de Türkiye'den giden hacıların tezahüratıyla, sloganı ile onları selamlayan davranışı, Orta Doğu basınında, İslam ülkelerinde, Suudi Arabistan başta olmak üzere ciddi bir tepkiye neden olmuştur. Türkiye'de cami avlularında siyasi miting niteliğinde etkinlik yapmak elbette halkı rahatsız ediyor. Ama bunu bir de bütün Müslümanların ortak sembolleri olan, Allah'ın evine taşıdığınız zaman bu tepki çok daha büyüyor."

'CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETLERİ DE DİKKAT ÇEKİCİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretlerine de değinen Bilgen, "Cumhurbaşkanı'nın ziyaret ettiği ülkeler ise başka bir ironiyi ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanı'nın Latin Amerika ülkelerinde ki ilk ziyaretinde, Peru'da asker kökenli, darbeci bir siyasetçi karşıladı." diye konuştu.

Peru liderinin tıpkı Mısır lideri Sisi gibi olduğunu savunan Bilgen, "Yani Erdoğan'ın muhataplarının posizyonu böyle, bu ülkelerde nasıl başkanlık olduğu, nasıl demokratik uygulamaların olduğunu artık bütün dünya biliyor. Cumhurbaşkanı'nın oradan Anayasa yapım sürecine yönelik mesajlar vermesi doğrusu dikkat çekicidir." ifadelerini kullandı.

'BAŞKANLIK ÖNCESİ ALGI OLUŞTURULUYOR'

Son zamanlarda artan asayiş olaylarına vurgu yapan Bilgen, kahvehane taramalarının sistematik bir biçimde İstanbul'da farklı semtlerde yaşandığını bunun Türkiye'de benzerlerinin 12 Eylül arefesinde görüldüğünü anlattı. Bilgen, "Bu aslında tıpkı 12 Eylül öncesinde nasıl bu kaostan, bu sivilleri hedef alan saldırılardan kurtulmak için asker yönetime el koysun, duygusunu güçlendirmek için beklenti ve bu algıyı inşa etmek için kullanıldıysa muhtemelen önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin kaostan, krizden çıkmasının yolunun ancak başkanlık sisteminden geçeceği algısını geliştirmek için kullanılacaktır." dedi.

HDP'li Bilgen: Kabe'de tezahürat İslam ülkelerinin tepkisine neden oldu

HDP'li Bilgen: Kabe'de tezahürat İslam ülkelerinin tepkisine neden oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim