• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

HDP’li Belediye Başkanı Türk’ten Operasyon Açıklaması

HDP’li Belediye Başkanı Türk’ten Operasyon Açıklaması
Mersin'de, merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve aralarında HDP'li Belediye...

Mersin'de, merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve aralarında HDP'li Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 28 kişiden 9'u adli kontrol, 19'u ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dün başlayan mahkeme süreci, bu sabah sonuçlandı. Mahkeme sonrası partililer tarafından Akdeniz Belediye binası önünde karşılanan Türk, operasyonu, kendilerini yıpratmaya yönelik siyasi bir algı operasyonu olarak nitelendirdi. 20 gün önce TEM şubesi tarafından Akdeniz Belediyesi'ne yapılan operasyonunun, bu kez KOM şubesi tarafından tekrarlandığını belirten Türk, "Gündüz 600 bin nüfusa sahip bir ilçenin seçilmiş bir belediye eş başkanı, sabahın 6'sında gelip evden alınıyor. 20 gün önce de TEM'de aynı ithamlarla, aynı suçlamalarla karşılaştık. Şimdi de vasfı değiştirilerek 20 personelle bizi evlerimizden gözaltına aldılar. Dosya 2011'de hazırlanmış, aynı tarih, yine bir önceki gibi. Personelimle görüşmelerim bile kayda, dosyaya alınmış. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın aile yakınlarıyla görüşmeleri de dosyaya alınmış. Bu neyi ifade ediyor? Akdeniz Belediye Eş Başkanlarını, Akdeniz Belediyesini ve partimizi yıpratma, algı oluşturma, bizler gözaltındayken basında böyle bir algıyı oluşturma çabasıdır" dedi.

Akdeniz Belediyesi'ndeki ihalelerin açık, şeffaf ve halkın yararına olduğunu söyleyen Türk, "Bu durum bugün de bu bir kez daha ispatlandı. Nitekim avukat arkadaşlarımızın getirdiği dosyalarda da ortaya çıktı ki, bizim yaptığımız ihalelerin aynısı, başka belediyelerde 2 misline yapılmış. Buna rağmen 4 gündür gözaltındayız. Hele de kadın personelimizin gözaltına alınması beni çok üzdü. Tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun. Akdeniz Belediyesi hiçbir zaman ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük, gayri meşru işler yapmaz. Akdeniz Belediyesi, katılımcı şeffaf bir anlayışla hizmetlerine devam edecektir" diye konuştu.

HDP’li Belediye Başkanı Türk’ten Operasyon Açıklaması

HDP’li Belediye Başkanı Türk’ten Operasyon Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim