• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

HDP'li Akdoğan: AKP’nin isteği Kürt halkının iradesini kırmaktır

HDP'li Akdoğan: AKP’nin isteği Kürt halkının iradesini kırmaktır
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İlçe Teşkilatı, 3. Olağan Kongresi'ni düzenledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İlçe Teşkilatı, 3. Olağan Kongresi'ni düzenledi. Kongrede ilçe eş başkanlığına Gökhan Ceyhan ve Cevahir Kaçar getirildi. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, kongrede yaptığı konuşmada operasyonlara değindi. Operasyonların hendeklerle ilgisi olmadığını savunan Akdoğan, "AKP'nin isteği Kürt halkının iradesini kırmaktır." dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kongresi Feqîrê Teyra Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Kongreye HDP Hakkâri milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, il ve ilçe belediye eşbaşkanları, PM üyeleri Aynur Coşkun, Ergin Anıç, Meya-Der, Barış Anneleri, KESK, STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Sur, Cizre, Nusaybin ve Gever'de (Yüksekova) halk bu zulme direniyor. Halk her yerde değerlerine sahip çıkıyor. Kimse bu direnişi eleştiremez. Kaymakamlar halkın katliam emrini veriyor. AKP'ye minnet etmeyeceğiz. Mücadeleye devam edip kendimizi savunacağız. Öcalan'ı muhatap alıp müzakere başlatılana kadar halk direnecektir. Halkımız artık statüsüzlüğü kabul etmiyor. Bu hakkımızdır. Ve bunu başaracağız. Halk psikolojik savaşı yenip iradesine sahip çıkacaktır." dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da AK Parti'ye seslenerek "Suruç'taki bombada hendek mi vardı? Ankara'daki patlamada hendek mi vardı? 5 Haziran'da Diyarbakır'da hendek mi vardı? Hayır yoktu. Bizler doğrularımızı söyleyeceğiz. AKP hükümeti 2014'te Ekim ayında tam 10 saat boyunca MGK toplantısında savaş kararı almıştı. Bugün Kobani'de ve Gever'de (Yüksekova) hendek yok. AKP'nin isteği Kürt halkının iradesini kırmaktır." diye konuştu.

Yapılan kongrede DBP ilçe eş başkanlığına Gökhan Ceyhan ile Cevahir Keskin getirilirken yönetim kurulu üyeliğine ise Abdullah Taş, Rahmi Erol, Nadir Çiftçi, Ayşe Kızılkaya, Asiye Akgül, Cevdet Kaya, Sinan Uyan seçildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim