• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

HDP'den Davutoğlu'na tepki: Parlamento ders alınan, ders verilen yer değil

HDP'den Davutoğlu'na tepki: Parlamento ders alınan, ders verilen yer değil
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Gençlik Kolları toplantısındaki konuşmasında, "HDP'ye Meclis'te ders vereceğiz"...

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Gençlik Kolları toplantısındaki konuşmasında, "HDP'ye Meclis'te ders vereceğiz" sözlerine tepki gösterdi. Bilgen, "Parlamento ders alınan, ders verilen yer değil. Parlamento yürütmenin denetlendiği, hükümetin politikalarının sorgulandığı, hesaba çekildiği, hükümetin de yaptıklarından dolayı siyasi partilere hesap verdiği bir mekanizmadır." dedi.

Sözcü Ayhan Bilgen, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Gençlik Kolları toplantısındaki sözlerine işaret eden Ayhan Bilgen, "Başbakan HDP'ye Meclis'te ders vermekten söz ediyor. Meclis ders alma, ders verme yeri değil. Biz Başbakan'ın sözlerini gençlerin ortamında sarf edilmiş söylemler olmaktan ibaret olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Bilgen, hukuk devletinde, parlamenter sistemde Parlamento'nun ders alınan, ders verilen yer olmadığını hatırlattı. Parlamento'nun yürütmenin denetlendiği, hükümetin politikalarının sorgulandığı, hesaba çekildiği hükümetinde yaptıklarından dolayı siyasi partilere hesap verdiği bir mekanizma olduğunu kaydeden Bilgen, "Eğer yüzde 90'ların üzerinde oy almış bir partinin ders verilmesi yoluyla baskıya tabi tutulması o toplumun bugün sokağa çıkma yasağı uygulanan, hastanelerine el konulan, evleri boşaltılan o halkın Parlamento ile hiçbir bağı kalmayacak. Bu bağı kesmeye dönük girişimler hangi sonuçları doğurur galiba bunu stratejik kafa yoranların tahmin edebileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YA YANILTILIYOR YA DA TOPLUMU YANILTIYOR

Polis aracı Akrep'in arkasında sürülen Hacı Birlik ile ilgili de değerlendirme yapan Sözcü Bilgen, olayın sorumlularının cezalandırılmadığını aktardı. Bilgen, konuşmasını şöyle tamamladı: "Başbakan o manzaranın sorumlularının cezalandırıldığını söylüyor. Ama bize ulaşan bilgiler Hacı Birlik'in cenazesinin bir Akrep'in arkasına bağlanarak sürüklenmesi nedeniyle görevden alınmış hiçbir güvenlik görevlisi olmadığı yönünde. Görüntülerde 30 yakın polis var. Şimdiye kadar 6 polisin kimlik bilgileri ulaşmış, ifadesi alınan yok. Görüntüyü çekenlere soruşturma açılması değer görülüyor. Bu konuda ya Başbakan yanıltılıyor ya da Başbakan toplumu yanıltıyor. Gerçeği bilmek toplumun hakkı. Genelgelerle sadece Anadolu Ajansı'nı, TRT'yi görevlendirerek daha önce yayınlanmış medyaya ayar çekmeye çalışan, dış medyaya ayar vermeye çalışanlar kamuoyu önünde yanlış bilgileri paylaşıyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim