• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

HDP Pyd’ye Sahip Çıktı, Türkiye’yi Suçladı

HDP Pyd’ye Sahip Çıktı, Türkiye’yi Suçladı
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye yönelik angajman kurallarının işletilmesine tepki göstererek, PYD'nin...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye yönelik angajman kurallarının işletilmesine tepki göstererek, PYD'nin Türkiye'ye dönük herhangi bir saldırısı olmadığını iddia etti.

Partisinin parlamentodaki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Cizre'de üç vahşet bodrumunda insanlığın değerleri katledildi" ifadelerini kullanarak, yapılan terörle mücadele operasyonlarını toplu katliam olarak değerlendirdi.

Siyasi iktidarın bölgesel bir savaşa hazırlandığını kaydeden ve Suriye'ye dönük müdahalenin düğmesine basılmaya hazırlanıldığını belirten Yüksekdağ, "Suriye'ye dönük bir kara operasyonu tartışılıyor ve diğer taraftan PYD mevzilerine yönelik kesintisiz topçu atışı yapılıyor. Suriye topraklarında IŞİD ve türevi çete yapılanmaları temizleniyor, her yerde IŞİD mevzi kaybediyor, demokratik Suriye güçleri ve PYD'nin IŞİD'e karşı başlattığı operasyon başarı ile ilerliyor. Türkiye'deki siyasi iktidar tam da bu noktada devreye giriyor ve operasyon başlatılıyor. IŞİD'e karşı mücadele etmesi gereken siyasi iktidar bugüne kadar kılını kıpırdatmadı, aksine destek verdi. O çeteler Suriye'de mevzi kaybetmeye başladığı noktada Suriye'ye dönük askeri harekatın düğmesine basıldı" dedi.

Türk askeri tarafından PYD'ye dönük uygulanan angajman kurallarına tepki gösteren Figen Yüksekdağ, "İktidar Suriye sınırında Kürtlerle komşu olmayı istemiyor. Bu siyasetini Suriye'de Kürt halkına dönük operasyonlarla bir pratiğe dönüştürüyor. İktidara sorarsanız, Suriye'ye dönük harekatın başlatılması angajman kuralları gereği. Kime karşı ve ne için angajman kurallarını işletiyorsunuz? PYD'den bu zamana kadar Türkiye'ye dönük bir saldırı gerçekleşti mi? Bu soruya hiç birisi "böyle bir saldırı gerçekleşti" diyemiyor. Angajman kurallarını niye El Nusra'ya karşı, IŞİD'e karşı işletmiyorsunuz. El Nusra denetimindeki bölgeden Türk askerine dönük saldırılar gerçekleşiyor ama ne hikmetse angajman kurallarını meşru Kürt güçlerine karşı işletiyorlar" diye konuştu.

HDP Pyd’ye Sahip Çıktı, Türkiye’yi Suçladı

HDP Pyd’ye Sahip Çıktı, Türkiye’yi Suçladı

HDP Pyd’ye Sahip Çıktı, Türkiye’yi Suçladı

HDP Pyd’ye Sahip Çıktı, Türkiye’yi Suçladı

HDP Pyd’ye Sahip Çıktı, Türkiye’yi Suçladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim