• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

HDP Parti Sözcüsü Bilgen’den ’Ankara Saldırısı’ Açıklaması

HDP Parti Sözcüsü Bilgen’den ’Ankara Saldırısı’ Açıklaması
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Ankara'da 28 kişinin öldüğü ve 61 kişinin de yaralandığı patlama ile ilgili...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Ankara'da 28 kişinin öldüğü ve 61 kişinin de yaralandığı patlama ile ilgili Kars'ta açıklamada bulundu.

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, partisinin Kars İl Başkanı Cengiz Topbaş ve partililerle birlikte Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik'i ziyaret etti. Bir süre Çelik ile görüşen Bilgen, Ticaret Borsası çıkışında gazetecilerin, Ankara'da meydana gelen, 28 kişinin öldüğü ve 61 kişinin de yaralandığı patlama ile ilgili sorularını cevapladı.

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Aslında Türkiye bir süreden beri böyle acıları yaşıyor. Ne yazık ki bazen ülkenin bir yerindeki acı, başka bir yerinde de hissedilmiyor" dedi.

"Ülkenin içine girdiği seyre odaklanmak ve bu tabloyu ortaya çıkaran sebeplerle yüzleşmek gerekiyor" diyen Ayhan Bilgen, "Türkiye bölgede komşularıyla çok yoğun bir çatışma içerisinde. Neredeyse barışık bir ilişki içerisinde olduğu komşusu yok. Ülke içerisinde gerilim zaten her gün cenazelerin gelmesine, her gün anaların ağlamasına sebebiyet veriyor. Türkiye'de bu son saldırı olması umuduyla, dileğiyle, özellikle de siyasetin, özellikle iktidarın artık şapkasını önüne koyması, bu ülkeye daha fazla bedel ödetmeden, daha ağır fatura ödetmeden, hem içeride demokratikleşme ve barış eksenli siyasete dönmeyi, hem de dış politikada çevreye saldırı yaparak, etrafa vuruş yaparak kendi gücünü ispat etme değil, tam tersine bölgede istikrarı, bölgede barışı, çatışmasızlığı, silahların susmasını, siyasetin çözüm yolu olmasını, diyaloğun esas alınmasını kendisine şiar edinmelidir. Bu olmadığı takdirde bu ülke çok daha büyük acılar yaşamak zorunda kalacak. Ne yazık ki böyle ifade ediyoruz" diye konuştu.

Bilgen, "Yani bu konuda partimiz başından beri aslında daha önce Diyarbakır saldırısı, Adana, Mersin bombalama girişimleri, Suruç, Ankara'daki bunlar çok büyük katliamlardı. Sultan Ahmet yani her birinin mağdurları farklıydı. Belki ilişkilendirilen örgütler de başkaydı. Ama sonuç itibarıyla bir büyük kaos yaşadığımız ve kıyas yapıldığında da Avrupa'da 5-6 tane ülkede yaşanan kayıplar kadar kaybı, sadece Türkiye'nin son birkaç ay içerisinde verdiğini görmemiz gerekiyor. Bu konuya daha ciddi yaklaşmayı gerektiriyor. Sadece hamaset değil, sadece hedef gösterme değil, sorunun esasına dair çözüm konusunda yani çok net, çok açık barış siyasetini ve insan güvenliğini, toplum güvenliğini esas alan bir yaklaşımı geliştirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

HDP Parti Sözcüsü Bilgen’den ’Ankara Saldırısı’ Açıklaması

HDP Parti Sözcüsü Bilgen’den ’Ankara Saldırısı’ Açıklaması

HDP Parti Sözcüsü Bilgen’den ’Ankara Saldırısı’ Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim