• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

HDP Muş İl Eş Başkanı Çetinbaş’ın Tutuklanması

HDP Muş İl Eş Başkanı Çetinbaş’ın Tutuklanması
Muş Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Muş Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Belediye meydanında bir araya gelen platform üyeleri adına açıklama yapan Demokratik İslam Kongresi (DİK) Üyesi Hatice Şeker, Türkiye'nin kaosa, kör bir kardeş savaşına ve linç iklimine doğru savrulduğunu savundu. HDP'ye yönelik kirli bir tezgah kurulduğunu iddia eden Hatice Şeker, "Hepimiz iyi biliyoruz ki bu komployu tezgahlayanların amacı halkları ve insanlarımızı birbirine düşürmek ve kaosu derinleştirmekten ibarettir. HDP Muş İl Örgütü olarak halklarımızın özgür, eşit ve kardeşçe bir arada yaşamasına yönelen bu devlet ve iktidar odaklı menfur saldırıları bir kez daha lanetliyoruz. Saldırılarda sorumluluğu bulunan idare ve kolluk görevlileri, saldırgan güruha katılanlara ve bunları medya-sosyal medya üzerinden teşvik edenlere yönelik bütün hukuki yolları kullanacağımızın ve ısrarla bunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

HDP İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş'ın tutuklanmasının keyfi bir uygulama olduğunu dile getiren Çetinbaş; şöyle konuştu:

"Gözaltına alınan HDP Muş İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş'ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesi, keyfi bir hukuk uygulandığı anlamını taşıyor. 1 Kasım seçimleri ülke tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Sırf iktidar olayım derdi, onlarca gencin yaşamına son verilmesi, binlerce sivilin göç etmesine mal olmuştur. Varto'da başlayıp Silvan, Sur, Silopi ve Cizre'de devam eden sokağa çıkma yasağı darbe dönemini hatırlatmaktadır. Cumhuriyet tarihinin en yakıcı, en yıkıcı sokağa çıkma yasağı, henüz 3 aylık olan Miray'ın ve 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt'un katledilmesi, cenazelerin günlerce sokak ortasında kalması, Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak girmiştir. Tüm duyarlı kamuoyunu, halklarımızı ve demokratik kesimleri partimizle dayanışmaya, barış ve demokrasi mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemize barış sadece HDP'nin demokratik mücadelesiyle değil, savaş ve ölümlerden zarar gören, her görüş her inançtan ve en nihayetinde barıştan yana olanların mücadelesiyle gelecektir."

Yoğun kar yağışının altında yapılan basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

HDP Muş İl Eş Başkanı Çetinbaş’ın Tutuklanması

HDP Muş İl Eş Başkanı Çetinbaş’ın Tutuklanması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim