• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

HDP Milletvekili Akdoğan:

HDP Milletvekili Akdoğan:
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova esnafını ziyaret ederek, Yüksekova'yı bırakmayacaklarını ve kentin yıkılmasına...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova esnafını ziyaret ederek, Yüksekova'yı bırakmayacaklarını ve kentin yıkılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

HDP Milletvekili Nihat Akdoğan'ın esnaf ziyaretleri bugün de sürdü. Esnafların sıkıntılarını dinleyen Akdoğan'a Yüksekova Belediye Başkanvekili Adile Kozay, HDP İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut ve partililer eşlik etti. Ziyaret sonrasında gazetecilere gündeme ilişkin açıklama yapan Akdoğan, Kürt illerinde yapılan operasyonları eleştirdi.

AKP'nin 7 Haziran'da ortaya çıkan halkın iradesini tanımadığını söyleyen Akdoğan, "Ayın 8'inde seçim vardır dedikten sonra Türkiye'nin birçok yerinde, Kürt illerinde halkımıza karşı operasyon kararı aldı. Bu hükümet, seçimleri tanımayarak daha önceki demokratik çözüm sürecini ortadan kaldıran bir tutum içerisine girmiştir. O günden sonra Kürt ve Türk insanlarına artık anneler ağlamasın diyen AKP hükümeti, bugün Esad'ın kendi vatandaşlarına karşı kullandığı silahların aynısını Cizre'de, Silopi'de, Sur'da ve Silvan'da halkına karşı kullandı" dedi.

Bugün gelinen noktada Kürtlerin bir duygusal kopuş yaşadığını aktaran Akdoğan, "Masayı sevinerek deviren kim? Halkımızın bunu görmesi gerekiyor. Bütün bu süreci sabote etmenin tek nedeni Kürtler Rojava'da aynı Esad gibi düşünen bir yapının içerisinde kimliğinden yaşamından asimile olsun diye. Bu devletin kırmızı çizgisiydi. Sayın Öcalan da şunu söyledi:

"Eğer bu sizin kırmızı çizginiz ise biz de oradaki halkın bir kimlik sahip olması, kendi coğrafyasında söz sahibi olması da bizim kırmızı çizgimizdir. Burada kaybeden halk olmayacak. Bunu halkımıza açık ve net söylüyrakmayacağız. Şehrimizin yıkılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Okullar açık, esnafımızla birlikteyiz. Bu süreci hep beraber atlatacağız. Buna da herkes emin olsun. Bu sadece halkımızı ve HDP'yi sindirmek için yapılan bir durumdur" dedi.

Akdoğan Rojava'da yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak da "Dün bu hükümetle ittifak kuran devletler, bugün ona karşı Birleşmiş Milletler'de karar alıyor. Rojava konusunda bile AKP hükümetiyle hareket edenler bugün onların politikalarının arkasında durmuyor. Daimi ve geçici üyelerin ortak kararıyla AKP hükümetinin Rojava politikasına dur dediler" sözlerini kaydetti.

(orum". Diktatör, sultan olmak isteyen kişiler, bu halkın sultanlara, faşizmi getirmek isteyenlere ihtiyacı yok. Sizin başta bir hikayeniz vardı ama o hikaye bitti. Halk, sizin gerçek yüzünüzü gördü. Bugün aydınlara sizin kanınızla banyo yapacağım diyen çetelerle iş birliği yapan hükümet, hikâyesini kaybetti. Filistin için İsrail ne ise bugün de onlar bu halk için düştüğü konum odur" dedi.

HDP Milletvekili Akdoğan:

HDP Milletvekili Akdoğan:

HDP Milletvekili Akdoğan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim