• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

HDP lideri Demirtaş: Halk barış istiyor, hükümet savaş

HDP lideri Demirtaş: Halk barış istiyor, hükümet savaş
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın barış, hükümetin ise savaş istediğini savundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın barış, hükümetin ise savaş istediğini savundu. Demirtaş, "Tercih hükümetindir; halk barış istiyor, hükümet savaş istiyor." dedi.

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Diyarbakır'da düzenlenen programına katılan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisiyle yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini açıklamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, şunları kaydetti: "Siyaset konuşarak çözmeyi başaramıyorsa söyleyecek sözü yoksa tıkanmış demektir. Hiç öyle bahane aramalarına gerek yok. Bir çözümsüzlük politikası, bir şiddet politikası, tankla, topla terbiye etme politikası hayattayken söyleyebileceği sözleri yok. Ama biz kin ve öfke üzerine kızgınlık ve öfke üzerine siyaset yapmıyoruz. Biz diyalog ve müzakere kapılarının her zaman açık olması gerektiğini ifade ediyoruz. Siyasette bunun için varız. Bize karşı kullanılan üsluba bakılırsa, bize karşı kullanılan hitaba bakılırsa hiç kimsenin birbiriyle konuşmaması lazım. Her gün ağır hakaret ve küfürlerle karşılaşan bir parti olmamıza rağmen sırf halkımız acı çekmesin, sırf ölümler dursun, siyasetçiler olarak görevimizi yerine getirebilelim diye mümkün olduğunda esnek davranıyoruz."

ÖYLE KÜSTÜM OYNAMIYORUM TAVRIYLA ÜLKE YÖNETİLEMEZ

HDP olarak ne askerin, ne polisin, ne sivilin, ne PKK'lının, ne çocuğun, ne bebeğin, kadının, hiç kimsenin ölmemesi için siyaset yaptıklarını anlatan Demirtaş, "Onların sorumluluğunu ve vebalini taşıyorum. Öyle küstüm, oynamıyorum gibi tavırlarla bu ülke yönetilemez. Yazık bu ülkeye yazık. Umut ediyorum herkes şu an kim diyalogdan yana, kim savaştan, kandan besleniyor, çok net bir şekilde görmüş oldu." ifadelerini kullandı.

KAÇAK ÇAY DEĞİL ÜSLUP BASİT BİR GEREKÇE YAPILDI

Bir gazetecinin "konu kaçak çay mı?" sorusu üzerine Demirtaş, şunları söyledi: "Kaçak çay, öyle şey olur mu? Görüşmemek için bahane aranıyordu. Üslup basit bir gerekçe yapıldı. Yoksa aslında konuşamayacak durumda olduklarının bir çözüm politikalarının olmamasından dolayı olduğunu bütün Türkiye görmüştür. Biz işimize bakıyoruz, bizim derdimiz çözümdür. Her konuda çözüm için mücadele ediyoruz. Biz AKP ile var olmadık, AKP ile de bitmeyiz. Biz meşruiyetimin kaynağı AKP felan değildir. Parlamento'nun üçüncü büyük grubuyuz. Biz mücadelenin siyasal zeminde güçlenerek devam etmesi yönünde bir beyan ortaya koyduk. Ama ısrarla tankla, topla, bebekleri bile öldürüp bunun üstünü psikolojik savaşla örterek bir zihniyet olursa biz de elimizde bütün imkanlarla zulmü karşı direniriz. Seçim bizim değil, hükümetindir. Hükümet halka yönelik katliamı seçtiği müddetçe her canlı kendini savunmakla mükelleftir, zorunludur, sorumludur. Tercih hükümetindir; halk barış istiyor, hükümet savaş istiyor."

HDP lideri Demirtaş: Halk barış istiyor, hükümet savaş

HDP lideri Demirtaş: Halk barış istiyor, hükümet savaş

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim