• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

HDP İstanbul Milletvekili Buldan Iğdır’da

HDP İstanbul Milletvekili Buldan Iğdır’da
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili, TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP Iğdır İl 1. Olağan Kongresine katılmak için Iğdır'a geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili, TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP Iğdır İl 1. Olağan Kongresine katılmak için Iğdır'a geldi.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan programda konuşan Buldan, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini, bu süreçte yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek "Özellikle bu gün öğrenmiş olduğum Hikmet Cark şahsında yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. Onların bıraktığı mücadele bizim mücadelemizdir, onların bırakacağı bayrağı biz devralacağız ve onların bıraktığı yerden bu mücadeleyi götürmeye çalışacağız. Elbette çok sancılı süreç yaşadık. Tarihsel, toplumsal, kültürsel değerlerimize hakaret edilen bir süreç yaşadık. Değerlerimizin ayaklar altına alındığı ve büyük direnişe karşı toplu katliamların yaşandığı bir sürece hep birlikte tanıklık ettik. Türkiye'nin her yerinde silahların bombaların patladığı bir sürece tanıklık ettik. Cizre, Silopi, Nusaybin, Sur ve Gever'de çatışmalı süreçten kaynaklı; yüzlerce insanımızı ne yazık kaybettik. Bununla birlikte Türkiye'nin batısında da, her gün canlı bombaların patladığı sivil insanların yaşamını yitirdiği süreçlere tanıklık ettik ve ediyoruz. Bunların altında yatanların elbette siyasi iradenin barış ve müzakere sürecini buzdolabına koymasından kaynaklı olduğunun özellikle ifade etmek istiyorum."

"BU ÜLKENİN İNSANLARI ELBETTE HUZUR İÇİNDE, GÜVEN İÇİNDE YAŞAMANIN KOŞULLARINA İHTİYAÇ DUYMAKTADIR"

Türkiye'nin her bir yanına giden cenazelerden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Buldan, şunları söyledi: "Ölen her insanımız, her bir yurttaşımız, her bir yoldaşımız bizim canımızdan kopandır. Bu gün Sur'da yaşamını yitiren arkadaşlarımızla, İstanbul'da patlayan, Ankara'da patlayan bombalarla yaşamını yitirenler arasında hiçbir fark yoktur. Bu ülkenin insanları elbette huzur içinde, güven içinde yaşamanın koşullarına ihtiyaç duymaktadır. Ve bu koşulları oluşturmada biz siyasetçilerin görevidir. Eğer bu koşulları bir kez daha oluşturabilirsek, işte ne mutlu bize diyeceğiz."

Buldan, iki gün sonra Öcalan'ın doğum günü olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her doğum gününde bir kez daha doğan Öcalan'a doğum günün kutlu olsun diyorum. Tecrit içerisinde yaşayan Öcalan'ın barış ve müzakere süreci içerisindeki emeğini asla inkar edemeyiz. O koşullar içerisinde barışı, özgürlükleri ve eşitliği getirmek için çaba gösteren bir insanı İmralı Cezaevinde tecride koyan siyasi iradeye de bir kez daha şunu hatırlatmak istiyorum; Öcalan bu ülkeye barışı getirmeye çalışan özgürlükleri ve kardeşliği getirmeye çalışan bir şahsiyettir. Onu, tecrit ederek bu ülkeye barışı getiremezsiniz."

HDP İstanbul Milletvekili Buldan Iğdır’da

HDP İstanbul Milletvekili Buldan Iğdır’da

HDP İstanbul Milletvekili Buldan Iğdır’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim