• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’tan Gündeme İlişkin Açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’tan Gündeme İlişkin Açıklama
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, baharın ve yazın gelişinin herkeste korkuya neden olduğunu belirterek, "Bizlerde...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, baharın ve yazın gelişinin herkeste korkuya neden olduğunu belirterek, "Bizlerde bu kaygıyı yürekte yaşıyoruz. Kesinlikle savaşın ve ölümlerin giderek arttığı bir periyottan çıkmak için herkes üzerine düşen sorumluluğu almalıdır" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve bölgede yaşanan olaylar nedeniyle sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörünün de dahil olduğu AP Sosyalist ve Demokratlar Grubu (SD) üyeleri ve Avrupa Sosyalist Partisi (PES) yöneticilerinden oluşan heyet, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca ve HDP yöneticileriyle bir otelde toplantı düzenlendi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yaptı.

"MÜZAKERE KONUŞALIM ÇATIŞMA DURSUN VE MASAYA DÖNELİM"

Tarihi süreçte öfke ve kinin bir tarafa bırakılması gerektiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış istemenin korkaklık değil siyasi cesaret olduğunu söyledi. Demirtaş, "Müzakere konuşalım çatışma dursun ve masaya dönelim demek korkaklık değildir. Yiğitlik tamda budur. Türkiye'nin böyle cesur liderler ve politikacılara ihtiyacı vardır. Biz Ankara'da bunu göremiyoruz. Herkes kendi koltuğunun derdindedir. Gençler ve anneler can derdindedir. Hükümet bunların hiçbiriyle yakından uzaktan olmayan bir dil ile durumu içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Umudumuzu yitirmemeliyiz. Şu baharın ve yazın gelişi herkeste korku yaratıyor. Bizlerde bu kaygıyı yürekte yaşıyoruz. Kesinlikle savaşın ve ölümlerin giderek arttığı bir periyottan çıkmak için herkes üzerine düşen sorumluluğu almalıdır" dedi.

"VALİLİĞİN DUYARLILIĞI DEVAM EDERSE ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ"

Sur'daki gelişmelerle ilgili soruları yanıtlayan Demirtaş ,"Toplantıdayken bazı bilgiler geldi. 5 kişinin yaralı olarak tahliye edildiği ve bir kişinin de hayatını kaybettiği cenazenin alındığı bilgisi geldi. Bu konuda Avrupalı parlamenterlerin ve Diyarbakır milletvekillerinin girişimi oldu. Bunu sürdürüyoruz. Valiliğin bu konuda diyaloga açık olması önemlidir. Can kayıplarının olmaması için uğraşmak zorundayız. Diyarbakır Valiliği'nin duyarlılığı bu konuda devam ederse bizde elimizden geleni yaparız. Parti olarak ne elimizden gelirse çalışmaya devam edeceğiz. Orada daha fazla tahliye edilmesi gereken insan vardır" diye konuştu.

Moskova ziyaretine ilişkin de açıklama yapan Demirtaş, vatana ihanet olarak ifade ettiklerini ancak Türkiye'nin Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek için çalmadığı kapının kalmadığını ileri sürdü. Demirtaş, "Rusya Devlet Başkanı Putin veya Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmek için şuanda ellerindeki bütün imkanı kullanıyor hükümet. Görüşmelerine karşı değiliz. Ama görüşeni vatan haini ilan etmek ikiyüzlülüktür. Ortaya çıktı ki NATO'ya güvenerek ona buna kafa tutmaya gerek yok. Yani savaşçı ve gerilimden yana bir politika Türkiye'ye kazandıran bir politika olmaz" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’tan Gündeme İlişkin Açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’tan Gündeme İlişkin Açıklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim