• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ:

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ:
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Ayağınızın altındaki iktidar halısını çekip alırken dokunulmazlığımız mı vardı?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Ayağınızın altındaki iktidar halısını çekip alırken dokunulmazlığımız mı vardı?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Bursa il kongresine katıldı. Kongre öncesi kürsüye çıkan Yüksekdağ, aralarında kendisinin de olduğu HDP'li vekillerle ilgili TBMM Başkanlığı'na sunulan 5 dokunulmazlık dosyası hakkında konuştu. Yüksekdağ, "HDP milletvekillerinin eş başkanları başta olmak üzere dokunulmazlığı kaldıracaklarmış. Yıllardır dişimizle tırnağımızla, kelle koltukta mücadele edenleri, yani bizleri, dokunulmazlıkları kaldırmakla tehdit ediyorlar. "Dokunulmazlığınızı kaldırıp sizleri tasfiye edeceğiz" diyorlar. Akılsızlığa bakar mısınız? Şimdi soruyorum size; biz HDP olarak sizin bütün tezgahlarınızı bozarken, bütün karanlık planlarınızı başınıza geçirirken, sizin ayağınızın altındaki o iktidar halısını çekip alırken dokunulmazlığımız mı vardı? O zaman her yerden dokunuyordunuz. Her yerden saldırıyordunuz. Ama bu parti, bu partinin seçilmişleri, bize bu kadar dokunulduğu, saldırı gerçekleştirildiği koşullarda sizin iktidarınızı salladı. Sizin kimyanızı, dengenizi bozdu. O günden bu yana da kendilerini toparlayamıyorlar. Bizler bu siyasi mücadeleyi, bu siyasi kazanımları o parlamento çatısı altında elde etmedik. Biz mücadeleye, siyasete, vidaları fırlayan, yayları fırlayan o parlamento çatısı altında başlamadık. Dokunulmazlığımızı kaldırarak, bizi hapse atmakla tehdit ederek asla ve asla suçlarını örtemeyecekler" diye konuştu.

"ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜREMEZ"

Meclisteki diğer 3 partinin birleşip HDP'li 5 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına destek verdiğini belirten Yüksekdağ, "Bu 3 partinin birleşmesinin tek bir amacı var; HDP'nin siyasi iradesini meclisten tasfiye etmek. Çünkü HDP yüzde 13 ve 80 milletvekiliyle, bugün 59 milletvekiliyle meclise girdiği andan bu yana, bunlara dünya zehir oldu. Şimdi de sanıyorlar ki üç yanlış bir araya gelirse bir doğruyu götürür. Nafile aldanmasınlar, çünkü siyaset onların o eğitim ve sınav sistemi değil. Üç yanlış bir doğruyu götüremez. Bir doğru üç yanlışı bertaraf eder. Bir doğru, yani HDP, üç siyasi partiye de tek başına meydan okumayı başarır ve tek başına onları da alt etmeyi başarır. Bizler haklılığımıza, sözümüzün doğruluğuna inanıyor, gücümüzü bunlardan alıyoruz. işte bu nedenle değil üç partinin birleşmesi, isterlerse 33 parti birleşsin, bütün tankları, topları, yıkım araçları birleşsin, bir doğruyu, yani bizleri asla götüremeyecekler. Bir doğru, bu yanlış siyasi çarpıklık mekanizması karşısında başarı kazanacak" diye konuştu.

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ:

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ:

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ:

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ:

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim