• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Hazreti Mevlana Tavşanlı’da Anıldı

Hazreti Mevlana Tavşanlı’da Anıldı
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Mevlana'yı anma programı gerçekleştirildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Mevlana'yı anma programı gerçekleştirildi.

Tavşanlı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mevlana'yı Anma Programı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Öğrenciler için düzenlenen programa öğretmenler ve öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Lisesi tarafından sahnelenen programa Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş ve daire amirleri katıldı.

Program Cumhuriyet Lisesi Müdürü Mustafa Sarıaltın'ın konuşmasıyla başladı. Tavşanlı Belediyesi'ne verdikleri destek dolayı teşekkür eden Sarılatın" Okulumuz yıl içerisinde çeşitli programlar düzenleyerek öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamaktadır. Çeşitli sempozyumlar, kitap okuma yarışmaları ve etkinliklerimiz sosyal dokuya katkı sunmaktadır. Bugünde Hz. Mevlana'yı 742. vuslat yılında anıyoruz. Bu programın hazırlanmasında bizlere destek veren Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler ve personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Mustafa Sarıaltın'ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Lisesi öğrencileri Mevlana'nın hayatını anlatan orotoryoyu sahneledi. Program Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli'nin "Mevlana Bizi Nereye Çağırıyor" konulu söyleşisiyle sona erdi.

Prof. Dr. Bilal Kemikli konuşmasına Tavşanlı'dan bahsederek başladı. İlçede Mevlevihane yapılması için hazırlanan projenin önemine değinen Kemikli " Burada Tavşanlı halkıyla, öğrenci kardeşlerimizle birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Tavşanlı bu konularda gerçekten çok hassas bir ilçe. Çocuklarımızın, genç kardeşlerimizin bugün burada hazırladıkları program gerçekten kıymetlidir. Tavşanlı ilçemizde Mevlivihane'nin tekrar hayat bulması adına bir takım girişimler ve projeler var. Yönetici arkadaşlarımız ile bu konu hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Heyecan verici bir gelişme ve bu salondan öyle görünüyor ki Mevlevihane'den faydalanacak çok insan var. Bu benim heyecanımı iki katına çıkartıyor" dedi. (Tİ - EFE)

Hazreti Mevlana Tavşanlı’da Anıldı

Hazreti Mevlana Tavşanlı’da Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim