• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Hazırlanan projeyle yenilebilir yabani otlar ekoturizmin hizmetine sunulacak

Hazırlanan projeyle yenilebilir yabani otlar ekoturizmin hizmetine sunulacak
Adana Karaisalı'da, Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi kapsamında kursiyerlerle tanışma toplantısı düzenlendi.

Adana Karaisalı'da, Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi kapsamında kursiyerlerle tanışma toplantısı düzenlendi.

Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği'nin sahibi olduğu, Karaisalı Halk Eğitim Merkezi, Karaisalı Belediyesi ile Karaisalı Meslek Yüksekokulu'nun ortaklığını yaptığı proje gereğince 21 kursiyer ile tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Karaisalı Belediyesi Başkan Vekili Esat Köse, amaçlarının ilçede ekoturizmin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Kocaveliler, Kapıkaya, Altınova, Durak, Murtçukuru, Bucak, Demirçit, Bolacalı ve Kıralanı mahallelerinde halkın zaman zaman kendi mutfağında değerlendirdiği yenilebilir yabani otların belirleneceğini aktaran Köse, bu ürünlerin yeni kuşaklara tanıtılması amacıyla basılı materyal haline getirileceğini aktardı.

Proje Koordinatörü Yılmaz Aydoğan da aslında ot toplamanın bir tür bahar etkinliği olduğunu kaydetti. Aydoğan, "Kimileri yemeğini sevmese de sırf o arama ve bulma heyecanı için bu etkinliğe katılır. Bu anlamda ot toplamayı balık avlamaya da benzetebiliriz. Önemli olan orada bulunmak ve bir noktaya yoğunlaşabilmektir. Otlarla beslenmede özellikle antioksidan değeri taşıyanlar büyük önem taşıyor. Radika, hindiba, hardal bu tür otlara örnektir. Bir de ürikasit toplanmasını engelleyen otlar vardır. Eşek helvası, yabani kuşkonmaz gibi. Bu otlar da vücut için çok yararlıdır. Anadolu'da yabani ot tüketimi, genel olarak kırsala aittir. Bu otların kullanımına mütevazı sofralarda rastlanır. Çoğu zaman konuğa ikram edilecek değerde görülmez. Oysa parayla satın alınmadan da sofraya getirilebilecek bu otlar, ekoturizmin hizmetine sunulmalıdır." dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Karaisalı Belediyesi'nin finansörü olduğu projede, bölge tanıtım elemanı eğitim programının 11 Ocak 2016, fauna, flora ve ot tanıma gibi teorik eğitimlerinin başlayacağı 18-22 Ocak 2016 tarihleri arasında da 6 adet eğitim semineri verileceği ve 6 Şubat-16 Nisan 2016 tarihleri arasında da köylerle tanışma, sahada bilgilendirme ve bilinçlendirme ot tanıma ve toplama ile ot yemeklerinin yapılması konularında eğitim verileceği kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim