• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Hazır Yemek Sanayii Sektörü Hızla Büyüyor

Hazır Yemek Sanayii Sektörü Hızla Büyüyor
Sanayileşmenin yoğun olduğu şehirlerde artan toplu yemek ihtiyacı, endüstriyel yemek sektörünün hızla büyümesine sebep oldu.

Sanayileşmenin yoğun olduğu şehirlerde artan toplu yemek ihtiyacı, endüstriyel yemek sektörünün hızla büyümesine sebep oldu. Merkez ve ilçelerinde çok sayıda sanayi bölgesi bulunan Bursa'da da artan fabrikalar, okullar, işletmeler, hazır yemek sanayiinin gelişimine adeta doping etkisi yapıyor.

Bursa'da resmi kayıtlara göre faaliyet gösteren 100 civarındaki hazır yemek firması arasında ön sıralarda yer alan Yankı Yemek Sanayii A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Dönmez, endüstriyel yemek sanayiinin son yıllarda en hızlı büyüyen sektörler arasında yer aldığını belirtti. Bursa'daki yerli ve yabancı yatırımların istihdamı artırdığını, buna paralel hazır yemeğe olan talebin arttığını kaydeden Dönmez, son yıllarda dünyadaki ekonomik gelişmelere bağlı olarak her alanda ortaya çıkan küresel rekabetin hazır yemek sektöründe de kendini gösterdiğini vurguladı.

Endüstriyel yemek sektörünün Türkiye'de günde 10 milyon kişiye hizmet verecek düzeye ulaştığından söz eden Coşkun Dönmez, "Hazır yemeğe olan talep arttıkça, doğal olarak sektörde faaliyet gösteren firmalar da artıyor. Ancak kurumsallaşma, tesisleşme ve teknolojik uygulamalarda yetersiz olan firmalar, gıda fiyatlarındaki dalgalanmalardan çabuk etkilenebiliyorlar. Bu yüzden Türkiye'deki birçok firma rekabet koşullarına dayanamayarak sektörden çekilmek zorunda kalıyor" diye konuştu.

Coşkun Dönmez, hazır yemek sanayiinde büyümeye paralel olarak birçok yeniliğin de uygulanmaya başlandığının altını çizerken, taşıma ile yemek hizmeti verilmesi, işletmelerin mutfaklarında üretim ve sunumun yapılması, kumanya, tabildot yerine yemek çeşitliliğinin artırılması gibi uygulamaları örnek gösterdi.

25 YILDIR SEKTÖRDEYİZ

Yankı Yemek Sanayii'nin 25 yıldır sektörün içinde olduğunu kaydeden Coşkun Dönmez, hijyen kurullarını tam uygulayabilecekleri bir tesisleri bulunduğunu, sektöre eğitimli ve profesyonel kadrolarla hizmet sunduklarını ifade etti. Kurumsal bir firma olarak insan sağlığını ve müşteri memnuniyetini ön plana aldıklarını açıklayan Dönmez, bunu da yemeklerde kalite ve lezzeti öne çıkararak gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Günlük 7 bin 500 kuverle (servis imkânı) Bursa sanayisine hizmet sunduklarını dile getiren Dönmez, kalite şartlarını yerine getirmeyen, eğitimsiz personel çalıştıran, düşük kaliteli hammadde kullanan, hijyen kurallarına uymayan firmaların düşük fiyat uygulayarak haksız rekabet yaptıklarını da vurguladı.

ŞİRKET EVLİLİKLERİ KAÇINILMAZ

Coşkun Dönmez, hazır yemeğe olan talebin gelecek yıllarda daha da artacağına inandığını dile getirerek, endüstriyel yemek sanayii sektörünün, kendini geliştirebilmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu belirtti. Dönmez, şunları kaydetti:

"Fiyat standardı sağlanması, kendi yemeğini yapan firmalara danışmanlık hizmeti verilmesi, tabildot sistemi yerine çoktan seçmeli yemek sitemine geçilmesi başta olmak üzere sektörün birçok alanda yeniliğe ihtiyacı var. Yeni üretim teknolojilerine yönelmeli, tesislerimizi yenilemeliyiz. Denetim mekanizmasının sağlıklı çalışmasına zemin hazırlamalıyız. Çalışanlarımızın eğitim seviyesini yükseltmeli ve diğer sektörlere kendimizi doğru anlatmalıyız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim