• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Hazır Giyim Kursiyerleri Belgelerini Aldı

Hazır Giyim Kursiyerleri Belgelerini Aldı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR tarafından düzenlenen "12. Hazır Giyim Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu"ndan mezun olan 20...

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR tarafından düzenlenen "12. Hazır Giyim Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu"ndan mezun olan 20 kişi düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Fatsa Kültür Sarayı'nda düzenlenen sertifika törenine Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, İŞKUR Fatsa İlçe Müdürü Mehmet Cem Kuru, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Esnaf Kefalet ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Fatsa Giyim Eşyaları Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu, Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, daire amirleri, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren FATSO Başkanı Tayfun Karataş, kursta dikilen elbiseleri ihtiyaç sahibi 80 çocuğa hediye edeceklerini belirterek, "Bu kurslar ilçemizin gelişimi açısından çok önemli. Bu kurslardan mezun olan arkadaşlarımız hemen işe başlayacak ve kalifiyeli tekstil işçisi olacaklar. Evlerine kazanmış oldukları kazançlarıyla destek olacaklar. Bu güzel projelerin oluşmasında en büyük emek sahibi FATSO yönetim kurulu üyelerimizdir" dedi.

İŞKUR Ordu İl Müdürü Kaymak ise İŞKUR'un istihdama önemli katkısını olduğunu ifade ederek, "İŞKUR'un isminin olduğu her yerde istihdam vardır. Bu noktada Fatsa'da çok sayıda programımız sayesinde çok sayıda kişi istihdam edildi. İstihdama yönelik programların başında ise FATSO'nun açmış olduğu kurslar geliyor" diye konuştu.

Son olarak konuşan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, 12. Hazır Giyim Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu'nun hem istihdama hem de geleceğe dönük büyük bir çalışma olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere protokol tarafından belgeleri verildi.

Hazır Giyim Kursiyerleri Belgelerini Aldı

Hazır Giyim Kursiyerleri Belgelerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim