• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Hayvanlar, Yerden Isıtmalı Sistemle Soğuktan Korunuyor

Hayvanlar, Yerden Isıtmalı Sistemle Soğuktan Korunuyor
İstanbul'un en büyük hayvan bakım evi olma özelliği taşıyan Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi'nin kapıları basın mensupları için açıldı.

İstanbul'un en büyük hayvan bakım evi olma özelliği taşıyan Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi'nin kapıları basın mensupları için açıldı. 2 bin köpeğin kaldığı bakım evinde 14 veteriner olmak üzere 83 personel hizmet verirken, bakım evinde kalan hayvanlar yerden ısıtmalı sistemle soğuktan korunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan ve 700 dönümlük alana inşa edilerek İstanbul'un en büyük Hayvan Bakım Evi olma özelliğine sahip olan Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi kapılarını basın mensuplarına açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü; sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarını 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda yürütüyor.

TEDAVİ OLAN KÖPEKLERİN KULAĞINA KÜPE TAKILIYOR

İstanbul'da kulağında küpesi olmayan ve vatandaşların isteği doğrultusunda sokaktaki köpekler toplanılarak Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi'ne getiriliyor. 14 veteriner olmak üzere 83 personelin hizmet verdiği bakım evine getirilen köpekler, burada ilk muayenesi yapılıp gerekirse tedavi altına alınıyor. Ardından kısırlaştırılıp kulağına küpe ve bir mikroçip yerleştiriliyor. Hayvan kendi başına dışarıda yaşamını sürdürebilecek özelliklere sahip olduğu zaman alındığı noktaya geri bırakılıyor. Sakat veya bir hastalığı olan hayvanlarda ise yaşamının sonuna kadar bakım evinde kalması sağlanıyor.

"YERDEN ISITMALI SİSTEMLE HAYVANLAR SOĞUKTAN KORUNUYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, yapılan çalışmaları anlatarak, "Yavrulu anneler zaman zaman birimimize gelmekte. Bunlar daha izole edilmiş alanda hastalıklara karşı yavruları ile birlikte tutulmakta. Birimlerimizin tamamı kapalı alanda doğalgaz tertibatlı yerden ısıtmalı sistemle ısıtılmakta. Mağdur hayvanlar birimimize geliyor. Bunlar kör, bir ayağını kaybetmiş hayvanlar. Bunlar da 500 metrekarelik bahçeli alanlarda, yine müstakil olarak tek tek kulübeleri olan 500 metrekarelik bahçelerde yeni sahip buluncaya kadar veya hayatları boyunca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bakılmakta" diye konuştu.

"BAKIM EVİNDE ATLAR DA BULUNUYOR"

Bakım evinde atların da bulunduğunu belirten Muhammet Nuri Coşkun, "Birimimizde kedi, köpek haricinde, aynı zamanda sahipsiz atlar da bulunmaktadır. Zaman zaman İstanbul genelinden ihbarlar geliyor. Sahibi olmayan, başı boş dolaşan atlar bunlar ekiplerimizce alınmakta. Sahibi çıkıncaya kadar veya hayatı boyunca birimimizde bakılmakta" dedi.

7 bin 650 hayvan kapasitesine sahip Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi'nde şuanda 2 bin hayvan barınıyor. Barınan hayvanların içerisinde 453 tanesi bakıma muhtaç olduğu için yaşamının sonuna kadar bakım evinde kalacak.

Hayvanlar, Yerden Isıtmalı Sistemle Soğuktan Korunuyor

Hayvanlar, Yerden Isıtmalı Sistemle Soğuktan Korunuyor

Hayvanlar, Yerden Isıtmalı Sistemle Soğuktan Korunuyor

Hayvanlar, Yerden Isıtmalı Sistemle Soğuktan Korunuyor

Hayvanlar, Yerden Isıtmalı Sistemle Soğuktan Korunuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim