• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı
Yeşilyurt Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması için yem bıraktı.

Yeşilyurt Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması için yem bıraktı.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı günden itibaren ilçenin muhtelif yerlerinde sokak hayvanları için yemleme çalışmalarını sürdürüyor. Kış mevsimi boyunca belirli periyotlarla kuru yem bırakma işlemine devam edecek olan Veteriner İşler Müdürlüğü ekipleri ayrıca ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirilen (PUGEDON) Hayvan Besleme Odakları'na da belirli periyotlar halinde su ve kuru yem bırakıyor. Yem bırakma işlemi kar örtüsü kalkana kadar sık aralıklarla devam edecek.

Veteriner İşler Müdürlüğünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, "Hizmet anlayışımızın temelinde sevgi var, merhamet var. Doğada yaşayan canlıların kış şartlarında aç kalmamaları için onlara sahip çıkmak, imkanlar ölçüsünde duyarlı davranarak, beslenmelerine yardımcı olmak insanı ve vicdani bir sorumluluk. Bu sorumluluk sadece kurumların değil, insan olarak hepimizin sorumluluğu" dedi.

Sokak hayvanları ve kuşların kar yağışı nedeniyle yemek bulma sorunlarını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Çınar, hayvanların aç kalmaması için belirli noktalara yem bıraktıklarını kaydetti. Çınar, "Veteriner İşler Müdürlüğümüze bağlı ekipler mevsim şartlarının uygun olmadığı zamanlarda doğada ve sokakta yaşayan hayvanlara yönelik yemleme yapıyor. İlimizde kar yağışının başlaması ve havaların soğumasıyla birlikte hayvanların mağdur olmamaları için belli noktalara yem bırakıyoruz. Hayvanlar soğuktan ölmez, açlıktan ölür. Kış nedeniyle yemek bulmakta zorluk çeken hayvanları unutmayalım, onlara sahip çıkalım. Onların da bir can taşıdığını hatırlayarak, beslenme odaklarını boş bırakmayalım. Belediye olarak ilçenin muhtelif yerlerine ve besleme odaklarına yem bırakıyoruz ancak bu yeterli olmayabilir, tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim