• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Hayvan Severlerin Minik Kediyi Kurtarma Çabası

Hayvan Severlerin Minik Kediyi Kurtarma Çabası
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde bir saldırı sonucu arka bacağı kopmak üzere olan sokak kedisi, duyarlı hayvan severlerin çabası sonucu tedavi altına...

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde bir saldırı sonucu arka bacağı kopmak üzere olan sokak kedisi, duyarlı hayvan severlerin çabası sonucu tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece gelen ihbarla bir kedinin kaza geçirdiği bildirilmesi üzerine Odunpazarı Belediyesi hayvanı almaları için veteriner hizmetlerini görevlendirdi. Yaralı kedi, tedavi amacı ile hayvan barınağına getirildi. Akşam saatlerinde bir vatandaşın, konuyu sosyal medyadan paylaşması üzerine diğer illerdeki hayvan hakları savunucuları da gelişmeleri takip etmeye başladı. Bir süre sonra sağlık durumu ağır olan kedi, Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO)'nin girişimleri sonucu sabahı beklenmeden barınaktan alınıp özel bir klinikte ameliyata alınarak tedavi edildi.

Yaşanan olayı anlatan SOHAYKO Başkanı E.Yasin Yılmaz, Eskişehir'deki bir hayvan hakları koruyucusunun paylaştığı "ben onu belediyeye aldırıyorum" açıklamasının ardından konuyu sosyal medyadan takip ettiklerini dile getirdi. Yılmaz; "Biz bilgiye ulaştığımız andan itibaren kedinin takibini yaptık. Ancak gördük ki kedi gece geç saatlere kadar belediye barınağında tutulmuş. Burada, ne yazık ki röntgen cihazları yok. Bu sadece orada değil, mesela İstanbul'daki bazı belediye barınaklarında bile yok. Kırıklı bir kedi veya köpek belediye barınaklarına geldiğinde günlerce acı içinde kıvranıp insanların müdahale etmesi bekleniliyor veya bizim gibi dernekler ile hayvan severler devreye girip bu can dostlarımızı acil şekille özel veteriner kliniklerine aldırıyor" dedi.

KEDİNİN AYAĞINA PLATİN TAKILDI

Yılmaz; olayı Eskişehir'de bulunan temsilcileri aracılığı ile takip ettiklerini, saat 16.00'dan 19:00'a kadar acı içinde bekleyen kedinin sabaha kadar kan kaybından ölmemesi için harekete geçtiklerini anlattı. Yaralı kedini özel kliniğe alarak tedavisinin yapılması için girişimlerde bulunduklarını anlatan M.Yasin Yılmaz, "Biz kediyi özle kliniğe aldıracağımızı beyan ettiğimiz andan sonra belediye ekipleri bir araç tahsis etti ve kedinin özel kliniğe getirilmesini sağladılar. Gece geç saatlere kadar veteriner kliniğinde ameliyatta kalan kedinin şuanki durumu iyi. Klinikteki doktorlar, bir kemiği olmayan kediye platin ile müdahale etmişler" dedi.

ACİL MÜDAHALELER İÇİN GECE NÖBETÇİ VETERİNER GÖREVLENDİRMELİ

Belediyelere ait geçici rehabilitasyon merkezlerinde mesai saati bittikten sonra nöbetçi veteriner görevlendirilmesi ve röntgen cihazı bulundurulması gerektiğini belirten Yılmaz, "Bu gibi vakalarda geç kalınması demek bu hayvanların son nefeslerini vermesine neden olmaktadır bu olayların vebali ise oldukça ağırdır. Odunpazarı'ndeki geçici bakım evini Türkiye'de hayvan hakları konusunda aktif faaliyet gösteren bir federasyon yakinen takip ediyor sürekli içeride federasyon üyeleri var. Bu olaylara nasıl müdahale etmiyorlar anlamış değiliz" diye ifade etti.

BELEDİYE VE KLİNİĞE TEŞEKKÜR EDERİZ

SOHAYKO Başkanı E.Yasin Yılmaz, "Gece kediyi belirttiğimiz özel kliniğe getiren odun pazarı belediye çalışanlarına, kedinin naklini sağlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü ve konuyu yakinen takip eden Zabıta müdürlüğüne teşekkür ederiz. Ancak gecenin bir vakti evinden apar topar gelip kediyi acil şekilde ameliyata alan veteriner kliniğine hem dernek olarak hem de tüm hayvan severler olarak teşekkürü bir borç biliriz" diye belirtti

Hayvan Severlerin Minik Kediyi Kurtarma Çabası

Hayvan Severlerin Minik Kediyi Kurtarma Çabası

Hayvan Severlerin Minik Kediyi Kurtarma Çabası

Hayvan Severlerin Minik Kediyi Kurtarma Çabası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim