• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Hayvan Pazarı Ve Borsası, Kurban Bayramına Hazırlanıyor

Hayvan Pazarı Ve Borsası, Kurban Bayramına Hazırlanıyor
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın büyük önem verdiği ve temeli geçtiğimiz Ekim ayında atılan Hayvan Pazarı ve Borsası, Kurban Bayramı'na...

Türkiye'nin en modern hayvan pazarı ve borsası İzmit'te yapılıyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın büyük önem verdiği ve temeli geçtiğimiz Ekim ayında atılan Hayvan Pazarı ve Borsası, Kurban Bayramı'na kadar hizmete girecek. Solaklar Yolu üzerinde yapımı devam eden inşaatta incelemelerde bulunan Başkan Doğan, ilgililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Hayvan Pazarı ve Borsası'nın Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağını belirten Başkan Doğan, "Kısa bir süre öncesine kadar şehrimizdeki kurbanlık hayvanlar, köprü altlarında, alelade yerlerde satılıyordu. İzmit Belediyesi olarak Kandıra Yolu Çayırköy mevkiinde geçici olarak bir yer tahsis ederek hayvan satışlarını kontrol altına aldık. Şimdi ise Türkiye'nin en modern hayvan pazarı ve borsasını yapıyoruz. Çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak büyük bir yatırım bu. İnşallah önümüzdeki Kurban Bayramı'nda burasını hizmete açacağız. Hem şehrimizin insanları kurbanlarını buradan alıp satabilecekler hem de köylümüz hayvanlarını gerçek değerinde burada değerlendirecekler. Çok daha sıhhi ve çok daha çevreyle ilgili güzel şartlarda alış veriş yapılabilecek hayvan pazarı ve borsası herkese hayırlı olsun" dedi.

Hayvan Pazarı ve Borsası, Solaklar Yolu üzerindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanında, yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerinde yapılıyor. Bin 550 hayvan kapasitesine sahip 5 bin 900 metrekarelik kapalı hayvan padoklarının içerisinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri yer alacak. Bin 36 metrekare kullanım alanından oluşan idari bina 2 katlı olup alt katında kafeterya, misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, teknik bölümler ve mescit, üst katta restoran, mutfak, idari birimler ve teras bulunacak. Alanda biriken gübrelerin toplanması için gübre toplama bölümü, araç dezenfeksiyon ünitesi ve veterinerlik bölümleri de yer alacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim