• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Hayvan Barınağının Maskotu Çiço Artık Yürüyor

Hayvan Barınağının Maskotu Çiço Artık Yürüyor
Henüz yavru iken aldığı darbeler sonucu arka iki ayağını kullanamayan Çiço isimli köpeğe tekerlek ayak takılarak yürümesi sağlandı.

Henüz yavru iken aldığı darbeler sonucu arka iki ayağını kullanamayan Çiço isimli köpeğe tekerlek ayak takılarak yürümesi sağlandı. Tekerlekli ayağına çabuk alışan Çiço, tedavi gördüğü hayvan barınağının da adeta maskotu oldu.

Fatih Belediyesi'ne ait olan ve gönüllülük esasına uygun bir şekilde 16 yıldır faaliyetini sürdüren ve hayvanların umudu olmaya devam eden Yedikule Hayvan Barınağı'nda yaşamını sürdüren Çiço, henüz 45 günlükken yaşadığı talihsiz bir olay sonrası barınağa getirildi.

Gördüğü şiddet nedeniyle beli kırılan Çiço'ya ilk günden bu yana barınakta titizlikle bakılıyor. Arka iki ayağı da felç olan Çiço, uygulanan tedavi sonrası takılan tekerlekli ayağa çabuk alıştı. Tekerlekli ayak sayesinde barınaktaki diğer hayvanlarla birlikte vakit geçiren Çiço, rahatça hareket edebiliyor.

Çiço'nun yürümesinde katkısı olan ve hayvan barınağında uzun yıllardır gönüllü olarak çalışan Meral Olcay, "En küçük engellimiz olan Çiço henüz 45 günlükken kendini bilmez bir insan tarafından tekme ile beli kırılmış ve felç olan bir hayvan. Bize geldiği andan itibaren ilgimizi, alakamızı ve sevgimizi esirgemedik. Gönüllülerin çabasıyla yürütmek için ciddi bir uğraş verdik. Yaklaşık 1,5 yıldır süren ve halen devam eden tedavisinde ayak kasları güçlenmeye başladı. Tekerlekli arabasıyla engelli olduğunun bile farkında olmadan diğer arkadaşlarıyla birlikte rahatlıkla geziyor, oynuyor ve sevgili yapıyor. Barınağın adeta maskotu. Çiço şimdi 2 yaşında. Tedavisi devam ediyor. Aynı zamanda Çiço'nun tedavi sponsoru var" dedi.

Barınağa sadece Çiço'nun değil, şiddet görmüş, terk edilen çok sayıda köpeğin geldiğine dikkat çeken Olcay, "Gönüllü hizmet verdiğimizden dolayı biz sevgi ve şefkat göstererek kendilerinin terk edilmişliklerini yok etmek adına çaba sarf ediyoruz. Mutlaka her barınakta gönüllüler olmalı. Belediyeler ile gönüllüler iş birliği yapmalı. Barınaktaki hayvanların moralleri düzelsin diye sevgiye ihtiyaçları var" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de sık sık hayvan barınağına gelerek Çiço'yla ilgileniyor, yavru köpekleri de biberonla besliyor.

Hayvan Barınağının Maskotu Çiço Artık Yürüyor

Hayvan Barınağının Maskotu Çiço Artık Yürüyor

Hayvan Barınağının Maskotu Çiço Artık Yürüyor

Hayvan Barınağının Maskotu Çiço Artık Yürüyor

Hayvan Barınağının Maskotu Çiço Artık Yürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim