• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Hayırseverden Okula Kütüphane

Hayırseverden Okula Kütüphane
Tokat'ın Turhal ilçesinde Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda hayırsever vatandaş tarafından kütüphane yapıldı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda hayırsever vatandaş tarafından kütüphane yapıldı.

Gaziosmanpaşa İlkokulu Ali Recai Sökmen Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı. Ali Recai Sökmen'in eşi ve çocukları tarafından yaptırılan kütüphanenin açılış törenine Kaymakam Bünyamin Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Sökmen ailesi adına bir konuşma yapan Ali Recai Sökmen'in eşi Fadime Sökmen, "Eşim eğitime çok önem veriyordu. Çocuklarım da babalarının adını yaşatmak için böyle bir kütüphane yapılmasını sağladılar. Çocuklarımla gurur duyuyorum" dedi.

Kaymakam Bünyamin Yıldız ise kütüphanelerin önemini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: "Bugün çok anlamlı bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Gelişmiş ülkelerin kültüründe Kütüphanenin önemi çok büyüktür. Bu gelişmiş ülkelerin hepsinde en önemli kurum hangisidir denildiğinde kütüphaneler gösterilmektedir. Bizim tarihi medrese kültürümüzde de kütüphanelerin yeri çok ayrıdır. Sökmen ailesi bir evladın babası için yapabileceği en güzel şeylerden birini yaptı. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Biz de bunu bizi tetikleyen bir unsur olarak kabul ediyoruz. Tüm okullarımızda bu tür yerleri artırmak için buradan söz veriyoruz. Ayrıca Turhal'ımıza çok büyük bir ve güzel bir kütüphane kazandırmak için girişimlere başladığımızın müjdesini vermek istiyorum. Bu vesile ile kütüphanemize ismi verilen Ali Recai Sökmen'i rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kütüphanenin Turhal'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından Ali Recai Sökmen'nin eşi Fadime Sökmen'e İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız tarafından teşekkür plaketi verirken, kızı ve aynı zaman kütüphanenin açıldığı Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan Özlem Asan'a da Kaymakam Bünyamin Yıldız tarafından Başarı Belgesi verildi.

Gaziosmanpaşa İlkokulu Ali Recai Sökmen Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini Kaymakam Bünyamin Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız ve Sökmen ailesi bireyleri birlikte kestiler.

Hayırseverden Okula Kütüphane

Hayırseverden Okula Kütüphane

Hayırseverden Okula Kütüphane

Hayırseverden Okula Kütüphane

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim