• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Hayırsever kardeşler diş hastanesi ve diş hekimliği fakültesi binası yaptırıyor

Hayırsever kardeşler diş hastanesi ve diş hekimliği fakültesi binası yaptırıyor
Kayserili hayırsever iş adamları İbrahim ve Bekir Özbıyık kardeşler, hayır işlerini hastane ve fakülte binası yaptırarak sürdürüyor.

Kayserili hayırsever iş adamları İbrahim ve Bekir Özbıyık kardeşler, hayır işlerini hastane ve fakülte binası yaptırarak sürdürüyor.

İki kardeş, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Kampüs alanına yaklaşık 10 milyon TL'lik harcama ile diş hekimliği fakültesi ve diş hastanesi yaptırmak için Vali Orhan Düzgün'ün de katıldığı törende protokol imzaladı. Üniversitede düzenlenen protokol imza törenine Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, NNYÜ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, üniversitenin vakıf yönetim kurulu üyeleri ile hayırsever Özbıyık ailesi katıldı.

Hayırsever İbrahim Özbıyık, üniversitenin kurulma aşamasında rektörlük binası ve 2 fakülte binası daha yaptıklarını söyledi. Özbıyık, hayır işlerine güçleri yettiği kadarıyla devam edeceklerini anlatarak, "Şimdi üniversitenin diş hekimliği ve fakültesi binasını yaptıracağız. Bugüne kadar farklı üniversitelere ve kuruluşlara hayır yaptık. Hayır yaptıkça da Allah bize verdi. Biz de bunu devam ettiriyoruz. Bizden sonra çocuklarımız sürdürecek." dedi.

Bekir Özbıyık ise herkesi hayır işleri yapması için çağrıda bulunarak, "Allah veriyor. Biz hayır işlerine verdikçe Allah da bize vermeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hayırseverlere teşekkür ederek, Kayseri'de hayır işleri yapanlara, şehrin geleceği için önem taşıyan üniversitelere belediyeler olarak destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, üniversite ve hayırseverler tarafından yaptırılacak fakülte ile hastane binası hakkında bilgi verdi.

NNYÜ Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Özhamurkar, hayırseverlerin kendilerine sürekli destek olduğunu belirterek, "Her para, her hayra nasip olmaz. Özbıyık ailesi, kampüs alanında yaptıkları hayırlarla anılacak. Bu ailemize teşekkür ediyoruz." dedi.

Vali Orhan Düzgün, Kayseri'de hayırseverlerin hassasiyetlerine dikkat çekerek, "Hayırsever Özbıyık ailesi şimdilerde Selçuklu Müzesi olan Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahiye Medresesi'nde olduğu gibi hem dişçilik fakültesi hem de yanı başında bir hastane yaptırıp, atalarının izinden gitmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerin davranışları örnek oluyor." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de duygulu geçen imza töreninde, Kayserililerin her şeyi devletten beklemeden hayır işleri yaptığını, ellerini taşın altına koyduklarını, bunun sonucunda kentte 4 üniversite birden bulunduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından diş hastanesi ile fakülte binasının yapımı ile ilgili protokol imzalandı.CIHAN

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim