• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Hayırsever İşadamından Eğitime Destek

Hayırsever İşadamından Eğitime Destek
Karabük'te hayırsever işadamı Abdurrahman Yerlikaya, Safranbolu-Kirkille Mahallesinde bulunan 3 bin 961,30 metrekare yüzölçümlü arazisini üzerinde bulunan...

Karabük'te hayırsever işadamı Abdurrahman Yerlikaya, Safranbolu-Kirkille Mahallesinde bulunan 3 bin 961,30 metrekare yüzölçümlü arazisini üzerinde bulunan taşınmazları ile birlikte "Safranbolu Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladı.

Bina devir-teslimi için Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Vali Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Defterdarı Osman Koçaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Hayırsever İşadamı Abdurrahman Yerlikaya ve Oğlu İbrahim Yerlikaya ile Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldı.

Bu hayır işine yirmi sene önce niyetlendiklerini ama bugüne nasip olduğunu ifade eden işadamı Abdurrahman Yerlikaya "Bu hibeyi yaparken hiçbir tereddüt etmeden, canı gönülden, sevinerek, isteyerek yapıyoruz. Eğitimi çok sevdiğimiz için eğitime vakfetmeyi düşündük, İl Milli Eğitim Müdürümüzde teklifimizi geri çevirmedi inşallah bugün imzaları atarak teslim edeceğiz."dedi.

İmza törende kısa bir konuşma yapan Vali Orhan Alimoğlu "Abdurrahman Bey dürüst çalışmış, temiz kazanmış ömrünü değerlendirmiş hayırsever bir hemşerimiz, vatandaşımız. Safranbolu'da bulunan güzel bir binasını da güzel bir işe tahsis etmeyi kabul etti. Zaten başından beri kendisi eğitimin ve insan yetiştirmenin önemini anlamış bir insan. Bizim milletimiz gittiği yere ilk önce hamam yaparmış önce temiz olunacak, arkasından mektep yapar diğerlerini ondan sonra yaparmış. Çünkü eğitim olmadan, insanlar lazım olanı öğrenmeden, güzel işleri yapamaz, anlayamaz diye. O bakımdan Abdurrahman Bey bu işi iyi anlamış, yani eğitim ve insan yetiştirme işinin önemini kavramış bir insan. Kendisi içinde kültürümüzde "sadaka-i cariye" dediğimiz devamlı gelir temin elde edecek dünya ve ahrette geliri olacak. Burayı yatılı bir kız lisesi yapacağız inşallah. Kız-erkek tüm çocuklarımızın iyi yetişmesi lazım, iyi yetiştirirsek gerisi kolaydır. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol Vali Orhan Alimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve Hayırsever İşadamı Abdurrahman Yerlikaya tarafından imzalandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim