• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Hayırsever İşadamı Arslan Hayatını Kaybetti

Hayırsever İşadamı Arslan Hayatını Kaybetti
Aydın'ın hayırsever işadamlarından Hacı Hüseyin Arslan hayatını kaybetti.

Aydın'ın hayırsever işadamlarından Hacı Hüseyin Arslan hayatını kaybetti. Bir süredir yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları olduğu öğrenilen Hacı Hüseyin Arslan'ın vefatı sevenlerini ve Aydınlıları üzdü.

Yaşamı, azmi ve hayırseverliği ile romanlara konu olacak hayat hikayesine sahip olan Hacı Hüseyin Arslan, Aydın'da bir çok hayır işlerine öncülük eden isim olmuştu. 1932 yılında Bulgaristan'da doğan ve 1951 yılında göçe zorlanmaları nedeniyle Türkiye'ye gelerek Aydın'a yerleşen hacı Hüseyin Arslan, Aydın ovalarında pamuk çapalayarak başladığı hayat hikayesini anlatırken her zaman çevresindekilere azimle çok çalışmayı ve dürüst olmayı tavsiye ederdi.

Kendi adını taşıyan Hacı Hüseyin Arslan Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi'ndeki çocuklara olan sevgisi ve ilgisi ile de bilinen Hacı Hüseyin Arslan vefat etmeden bir süre önce hayat hikayesini; "Bulgaristan'da göçe zorlanınca geldiğim Aydın'da hayata Menderes Ovası'nda pamuk çapalayarak başladım. Geldiğimizde sırtımızdaki elbiseden başka bir şeyimiz yoktu. Hayatta mal varlıkları bir şekilde bitebilir ancak bilgi ve altın bilezik olan meslek kaybolmaz. Berberlik mesleğim vardı. Pamuk çapalama yevmiyelerinden kazanıp biriktirebildiğim para ile önce berber malzemesi aldım. Daha sonra mesleğimi icra etmeye başladım. Ve bir süre berberlik yaptıktan sonra kazandığım para ile sarraflık işine başladım. O zamanlar sarraflık günümüzdeki gibi değildi. Bir çanta altınla semt pazarlarında tezgah açılır ve altın ulu orta alınıp satılırdı. Bir gün akşam İncirliova pazarından dönerken tüm sermayem olan altın çantam çalındı. Ama hiç hayata küsmedim. Sarraflığa başlamadan önce ekmeğimiz kazandığım berber malzemelerini evimin köşesinden alıp yeniden berberlik yapmaya başladım. Tekrar sermaye yapıp yeniden sarraflığa başladım. Bir süre daha çalıştıktan sonra hayatımı hayır işlerine adadım. Dünya malı dünyada kalır. İnsanlara faydalı olabilmek benim için en güzel duygu" sözleri ile anlatmıştı.

HACI HÜSEYİN ARSLAN KİMDİR?

Hacı Hüseyin Arslan 1932 yılında Bulgaristan'ın Eskizara Vilayeti'nin Kızanlık İlçesi'nin Işıklı Köyü'nde doğdu. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Arslan ve ailesi Bulgaristan'ın Türk azınlığı göçe zorlaması nedeni ile 1951 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Hatay'a yerleştirildi.

Burada 6 ay kaldıktan sonra akrabaları vasıtasıyla İncirliova'nın Sınırteke Köyü'ne yerleşti. Bir süre çiftçilikle uğraştıktan sonra Koçarlı Dedeköy'de 2 sene berber dükkanı çalıştırdı. 1958 yılında eşi Kadriye Hanım'la evlendi. Hidayet ve Hülya adlarında iki kız çoçukları dünyaya geldi. 1966 yılında kendisi için bir dönüm noktası olan sarraflık mesleğine başladı.

1986 yılında İncirliova'da bulunan Bedirler Camii'ni, inşa ettirdi.

2004 yılında Aydın'da ilk ve tek olan, orta ve ağır düzey engelli çocuklarımıza hizmet veren Hacı Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni yaptırdı.

2006 yılında Hacı Hüseyin Arslan'ın ablasının da desteği ile Hacı Kadriye Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nü yaptırdı.

2007 yılında Güzelçamlı Sağlık Ocağı'nı hizmete açtı.

2010 yılında Hacı Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin ek binasının inşa ettirdi.

Ayrıca öğrencilere burs verme, fakir fukaranın ihtiyaçlarını tedarik etme gibi hayır işlerine de öncülük eden Hacı Hüseyin Arslan 15 Mart 2015 günü hayatını kaybetti.

Hacı Hüseyin Arslan öğlen namazına müteakip Bey Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Hayırsever İşadamı Arslan Hayatını Kaybetti

Hayırsever İşadamı Arslan Hayatını Kaybetti

Hayırsever İşadamı Arslan Hayatını Kaybetti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim