• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Hayırsever Ailenin Yaptıracağı Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Hayırsever Ailenin Yaptıracağı Sağlık Ocağının Temeli Atıldı
Hayırsever iş adamı Reşat Akan tarafından yaptırılacak olan Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Hayırsever iş adamı Reşat Akan tarafından yaptırılacak olan Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yaparak önemli bir sağlık yatırımını Turgutlu'ya kazandıracak olmalarından dolayı Akan Ailesi'ni tebrik eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Bu önemli merkez ilçemizi sağlık alanında söz sahibi yapacak, istihdam oluşturacak, ilçemizin sağlık merkezi olarak anılmasına ve yeni sağlık kuruluşlarının burayı tercih etmesine vesile olacaktır. Bu anlamda Sayın Akan'ın yaptığı bu büyük hizmet, Turgutlulular tarafından unutulmayacak ve her zaman minnetle anılacaktır" dedi.

Geçtiğimiz ay Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi'ne yönelik Valilik makamında düzenlenen taraflar arası işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından, merkezin yapılacağı alanda temel atma töreni yapıldı. Törene, Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Yardımcıları Ekrem Bölükbaşıoğlu ve Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, hayırsever iş adamı Reşat Akan'ın ve aile fertleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Törenin ilk konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şirin, merkezin sağlık hizmetleri noktasında Turgutlu'nun büyük bir kazanımı olacağını ifade ederek başladığı konuşmasında, Akan Ailesi'ne teşekkür etti. Başkan Şirin, "Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'ın makamında Kaymakamlık, Turgutlu Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırseverimizle taraflar arası protokolü imzaladık. Bugün de bu önemli yatırımın temelini atıyoruz. Bu yatırımına en büyük mali katkıyı vererek Turgutlu'muzda yükselmesini sağlayacak olan hayırsever işadamımız Reşat Akan'a teşekkür ediyorum. Sayın Akan'ın yaptığı bu büyük hizmet, Turgutlulular tarafından unutulmayacak ve her zaman minnetle anılacaktır" dedi.

MERKEZDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Merkezin vereceği hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Şirin, "Bina Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Eğitim Salonu olarak kullanılacak ve bünyesinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi, Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti, Gebe Sınıfı Eğitimi, Obezite Birimi, Sigara Bağımlılığı ücretsiz ilaç ve danışmanlık hizmeti vererek ilçemizin sağlık alanındaki gereksinimlerini karşılayacak. Bizler etkin hizmetin tüm toplum kesimlerine götürülebilmesi için, devlet ve vatandaş işbirliğinin, ortak çalışmasının çok önemli olduğunu biliyoruz.İşte bugün burada, bu işbirliğinin en somut örneğini yaşıyoruz. Hayırsever Akan Ailesi, bu hizmetin en önemli dinamiği oldular. Sağlık hizmetleri noktasında büyük bir kazanım olacak olan bu merkez, aynı zamanda ilçemize sağlayacağı istihdamla da önemli bir sosyo-ekonomik bir işlev görecektir. Asıl bizleri heyecanlandıran hususlardan bir tanesi de, yapılacak olan merkezin içerisinde kanser tarama merkezinin de yer alacak olmasıdır. Yatırımın, Turgutlu'muzun sağlık merkezi olarak da anılmasına ve yeni sağlık kuruluşlarının ve merkezlerinin burayı tercih etmesine vesile olacaktır. Bunu sağlamak üzere biz, Turgutlu Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

TURGUTLU HALKI ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

Turgutlu Belediyesi olarak merkezin ilçeye kazandırılması noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Şirin, "Biz kamu yöneticilerinin temel ve asli görevi, halkın refah, mutluluk ve huzurunu tesis etmektir. Bunun en önemli araçlarından bir tanesi de insanların sağlıklı yaşamasını temin için çaba sarf etmek.Bizler de Turgutlu Belediyesi olarak sağlık merkezine yönelik her türlü katkıyı vereceğimizi daha önce ifade etmiştik. İnşaat sürecinde veya hizmete geçtikten sonra, belediye olarak üzerimize düşen her desteği ve katkıyı vereceğimizi de bir kez daha ifade etmek isterim. Mevcut alanın düzenlenmesinde gerekli çalışmaları yaptık. İnşaat sonrasında da çevre düzenlemesi dahil, üzerimize düşen her türlü katkıyı vereceğiz. İlçemize katkı sunan herkese olduğu gibi bu merkezin hayata geçirilmesi noktasında da tüm imkanlarımızı seferber etmekten memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim. Bugün burada, hayırseverimiz Reşat Akan Beyefendileri ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Ancak asıl onuru ve gururu, bu tesisi hizmete açacağımız tarihte duyacağımızı, o gün geldiğinde de sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu manada kıymetli hayırseverimiz Reşat Akan'ın ağabeyi olan, eski Turgutlu Belediye Başkanlarımızdan Merhum Raşit Akan'ı rahmetle, minnetle ve sevgiyle anıyorum.Merkezin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerken, Akan Ailesini sağlık hizmetlerine yönelik yaptıkları bu önemli bağıştan, bu kalıcı yatırımdan dolayı tekrar tebrik ediyor, Turgutlulu hemşehrilerim ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Belediye Başkanı Şirin'in ardından söz alan İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ise Turgutlu'ya böyle bir sağlık merkezi yapmayı planladıkları sırada hayırsever Akan Ailesinin de bu işe el atmasından dolayı tam da Sağlık Bakanlığı'nın istediği gibi bir sağlık merkezinin temellerinin atılmış olduğunu söyledi.

AKAN: "MEMLEKETİMİZDE BİR HATIRAMIZ OLSUN"

Hayırsever işadamı Reşat Akan ise çocukluğunun geçtiği Turgutlu'ya böyle bir sağlık merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Akan, "Böyle bir sağlık merkezi yapmayı planlıyorduk, bir süre düşündükten sonra Turgutlu'da bir hatıramız olsun diye çok sevgili yakınımız Muzaffer Bey ile birlikte karar verdik. İyi ki de böyle olmuş, çünkü benim sülalemden Turgutlu'da kimse kalmamıştı, şimdi bu sağlık merkezi bizim buradaki bir bağımız olacak diye düşünüyorum. İnşallah şifa arayanlara faydası olur ümidiyle elimizden gelen bütün imkanları kullanmaya çalışıyoruz. Güzel ilçemize ve tüm hemşehrilerimize faydalı bir yatırım olmuştur, hayırlı olsun" dedi.Temel atma töreni öncesi son sözü alan Kaymakam Uğur Turan Turgutlu'nun hayırseverleri sayesinde Manisa'nın Türkiye'nin en çok konuşulan ilçesi olduğunu söyledi. Turan, "Turgutlu bugün Türkiye'nin en çok konuşulan ilçelerinin başında geliyor, bunu sağlayan canlara şükranlarımız sunuyorum. Onlar geçmişte Turgutlu'ya sahip çıkmış güzel insanların kardeşleri ve evlatları. Bize düşen de onların izinden gitmektir. İşte böyle olursa Turgutlu büyür, böyle olursa ecdadımıza yakışan görkemli hizmetler üretebiliriz. Allah bu yolda sizleri ve bizleri mahcup etmesin, birlik ve beraberlikten ayırmasın. Bu törende bulunmaktan, güzel ağabeyimin şahsında değerli ailesine şükranlarımı kıymetli Vali'm Erdoğan Bektaş adına, Manisa ve Turgutlu adına arz etmekten büyük kıvanç duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri inşaat alanına geçti. Okunan duaların ve kurban kesiminin ardından hayırsever Reşat Akan protokol üyeleri ile birlikte temel atma butonuna bastı.

Hayırsever Ailenin Yaptıracağı Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Hayırsever Ailenin Yaptıracağı Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Hayırsever Ailenin Yaptıracağı Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Hayırsever Ailenin Yaptıracağı Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Hayırsever Ailenin Yaptıracağı Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim