• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Hayatımızı kökten değiştirecek dönüşüm: “Endüstri 4.0”

Hayatımızı kökten değiştirecek dönüşüm: “Endüstri 4.0”
KalDer İzmir Şubesi tarafından "Değişim 4.0" ana başlığı altında düzenlenen 18. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nda Endüstri 4.0 ve üretim süreçlerinin...

KalDer İzmir Şubesi tarafından "Değişim 4.0" ana başlığı altında düzenlenen 18. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nda Endüstri 4.0 ve üretim süreçlerinin dijitalleşmesi masaya yatırıldı.

KalDer İzmir Şubesi'nin, "Değişim 4.0" ana başlığı altında bu yıl 18'incisini düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilen oturumda, Endüstri 4.0 ve üretim süreçlerinin dijitalleşmesi masaya yatırıldı. Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat'ın başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Bosch IoT & Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan, Microsoft Eğitim Sektörü Müdürü Anıl Çekiç ve Ford Otosan A.Ş Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel konuşmacı olarak katıldı. Kurumlarındaki dijital dönüşüm süreçlerini ve nasıl gerçekleştirdiklerini örneklerle izleyicilere aktaran konuşmacılar, Endüstri 4.0 ile birlikte üretim ve tedarik zincirlerinde yaşanan yenilikler üzerinde durdu.

270 fabrikasını dönüştürecek

Toplantıda ilk sözü alan Bosch IoT & Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan, 130 yıllık bir geçmişe sahip olan Bosch'un bir teknoloji firması yolunda ilerlediğini belirterek, bunun en büyük nedeninin Endüstri 4.0 olduğunu vurguladı. Dijital dönüşümü sadece tedarik zincirinin ve iş yerlerinin dönüşümü olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizen Ayhan, "Değişim 4.0'ın içinde sadece teknoloji yok. İnsan faktörü ve yetkinliği de çok önemli. Sadece üretimi değil, satış pazarlamadan idareye ve hukuka kadar kapsayan bir süreç. İnsanlar sosyal ağlarla, makineler de sensörlerle birbirine bağlanıyor. 50 milyar makinenin önümüzdeki dönemde birbirine bağlanacağı konuşuluyor. Biz, 2020'ye kadar 270 fabrikamızın dönüşümünü tamamlayacağız. Dönüşüm sonucunda 1 milyar euroluk tasarruf ve satacağımız sensörler sonucunda da 1 milyar euroluk ciro bekliyoruz" diye konuştu.

"Herkes kendi tanımını yapmalı"

Ford Otosan A.Ş Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel ise her firmanın Endüstri 4.0 tanımını vizyonu ve misyonu dahilinde kendisinin yapması gerektiğini kaydetti. İlk önce üst yönetim kadrosunun seminerler, konferanslar aracılığıyla konu hakkında bilgi sahibi olduklarını, ardından orta düzey yöneticilerin konuyla ilgili eğitim gördüklerini anlatan Temel, "En önemli basamak buydu. Çünkü ilk olarak bizim Endüstri 4.0'a vakıf olmamız ve onu kuruma yaymamız gerekiyordu. Kendi adımıza bir tanım yapmalı ve yol haritamızı belirlemeliydik. Çünkü her kurumun kendine özel şartları bulunuyor. Bundan dolayı diğer firma yetkililerine de kendi özel koşullarını göz önünde bulundurarak yol haritalarını çizmelerini öneriyoruz" dedi.

"Toplanan veriler hayatı kökten değiştirecek"

Microsoft Eğitim Sektörü Müdürü Anıl Çekiç ise Endüstri 4.0'ın kapsayıcı bir yapıya büründüğünü dile getirerek, sağlık sektöründeki gelişmeler üstünden dönüşümü anlattı. Özellikle sağlık sektöründe elde edilen veriler aracılığıyla yeni ufuklar açıldığına dikkat çeken Çekiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki 20 yıl yaşamayı başaran kişiler bir 20 yıl daha yaşayabilecekler. 2016'ya kadar toplanan verinin iki katının yalnızca 2017 yılında toplanması bekleniyor. Üstelik biz bu veriler ışığında olası gelişmeleri değerlendirip reçete yazabilecek konuma doğru ilerliyoruz. Ayrıca bu veriler yalnız sağlığı değil, eğitim ve endüstri kollarını da kökten değiştirecek ve ileriye götürecek."

Oturumun sonunda KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kalyoncu, konuşmacılara KalDer İzmir Şubesi adına plaket vererek teşekkür etti.

Hayatımızı kökten değiştirecek dönüşüm: “Endüstri 4.0”

Hayatımızı kökten değiştirecek dönüşüm: “Endüstri 4.0”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim