• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Hayata Tırmanan Rampa Tamamlandı

Hayata Tırmanan Rampa Tamamlandı
Doğuştan bedensel engelli 16 yaşındaki Sinem Çağlayan için Demetevler'de Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan engeli rampası tamamlandı.

Doğuştan bedensel engelli 16 yaşındaki Sinem Çağlayan için Demetevler'de Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan engeli rampası tamamlandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, genç kızı ziyaret ederek, rampadan kolay inip çıkabilmesi için akülü araba sözü verdi.

Demetevler'de yaşayan 16 yaşındaki Sinem Çağlayan'ın engelli rampası isteği bir haftalık bir çalışma sonucu gerçeğe dönüştü. Yenimahalle Belediyesi tarafından en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapılan rampayı yerinde inceleyen ve Çağlayan ailesini ziyaret eden Başkan Fethi Yaşar, "Genç kızımızın bir isteği vardı. Belediye olarak bunu gerçekleştirdik" dedi.

Rampadan kendi gücüyle inebildiğini ancak çıkarken zorluk çektiğini ifade eden Sinem Çağlayan, Yaşar'dan bir de akülü araba talep etti. Genç kız, "Rampayı yaptırdığınız için size teşekkür ediyorum. Ancak rampayı rahat kullanabilmem için bir akülü araba istiyorum" diye konuştu. Bunun üzerine genç kızın talebini geri çevirmeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, genç kıza akülü araba alma sözü verdi.

Toplumda yaşayan her bireyin engelli adayı olduğunu aktaran Yaşar, "Hepimiz birer engelli adayıyız. 1 saat sonra ne olacağımızı yüce Allah'tan başka kimse bilemez. Kızımızın hayatını kolaylaştırmak için böyle bir çalışma yaptık. Belediye olarak engellilere yönelik çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor" şeklinde konuştu.

"PARA İLE DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ"

Böbrekleri iflas ettiği için kızını taşıyamayacak durumda olan baba Ali Çağlayan, "Bu yaşına kadar kızımı kucağımda evime indirip çıkarıyordum. Ancak diyaliz hastası olduktan sonra doktorlar 2 kilodan fazla kaldırmamam gerektiğini söylediler. Durum böyle olunca mahalle muhtarımız ile birlikte belediyeye müracaat ettik. Sağ olsunlar gelip rampayı yaptılar. Bunun değeri parayla ölçülmez ancak dışarıda yaptırmaya kalksak ciddi bir para harcamamız gerekiyordu. Bizim durumumuz bunu yaptırmaya yetmezdi. Duyarlı davranışı için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ederim" dedi.

Hayata Tırmanan Rampa Tamamlandı

Hayata Tırmanan Rampa Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim