• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Hayata Sodam İle Tutunmaya Başladılar

Hayata Sodam İle Tutunmaya Başladılar
Kırklareli'nde dezavantajlı grupta bulunan özellikle Roman kadınlara yönelik meslek ve beceri kursları açılması amacıyla Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma...

Kırklareli'nde dezavantajlı grupta bulunan özellikle Roman kadınlara yönelik meslek ve beceri kursları açılması amacıyla Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı olarak kurulan Sosyal Dayanışma Merkezi'ne (SODAM) olan ilgi kısa sürede büyüdü.

Yaklaşık bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde, biçki dikiş, kuaförlük, okuma yazma, aşçı çırağı, mum oymacılığı ve takı tasarım kurslarına katılan toplam kursiyer sayısı 701 kişiye ulaştı.

İlk başta, sadece sosyal amaçlı bir proje olarak kullanılmasına rağmen, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in teşvikleri ve destekleriyle merkezde açılan kurslara katılan dezavantajlı gruptaki bayanların sosyal güvenceli işlere yerleştirilmeleri için de çaba gösterilmesi, okuma yazma bilmeyen vatandaşların ise istekli ve başarılı bir şekilde okuma yazmalarını kazanmaları, SODAM faaliyetlerine de hız kazandırdı.

Ayrıca Vali Civelek'in öneri ve destekleri ile geçtiğimiz günlerde, İŞKUR ve çeşitli fabrikalarla yapılan görüşmeler neticesinde Sosyal Dayanışma Merkezi'nden sertifika alan 25 kursiyer için işe yerleştirme adımları atıldı.

Özellikle okuma yazma kurslarında bulunan yetişkin, evli, ekonomik özgürlüğü olmayan, okuma yazma dahi bilmeyen bayanlar, hem okuma yazmayı öğrenip özgüvenlerini kazandılar, hem de bayanlar, iş hayatına ve topluma kazandırıldılar.

SODAM'da kursiyerler eğitim görürken aynı zamanda çocuklarına da okul öncesi öğretmeni desteği ile psikomotor alan, sosyal-duygusal alan ve öz-bakım becerileri kazandırılıyor. Kursiyerlere erken yaşta evliliğin sakıncaları, madde bağımlılığı, gebelik ve çocuk eğitimi, kadın hastalıkları ve hijyen gibi konularda seminerler de veriliyor ve sosyal aktivitelerini arttırmak amaçlı her ayın belli bir günü sinema etkinliği düzenleniyor.

Hayata Sodam İle Tutunmaya Başladılar

Hayata Sodam İle Tutunmaya Başladılar

Hayata Sodam İle Tutunmaya Başladılar

Hayata Sodam İle Tutunmaya Başladılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim