• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Hayata Rehber Olmak Konulu Konferans Verildi

Hayata Rehber Olmak Konulu Konferans Verildi
Erzincan'da "Hayata Rehber Olmak" konulu konferans düzenlendi. TRT Okul kanalında "Kendimi Tanıyorum" programının yapımcısı Eğitimci Yazar Polat Doğru...

Erzincan'da "Hayata Rehber Olmak" konulu konferans düzenlendi. TRT Okul kanalında "Kendimi Tanıyorum" programının yapımcısı Eğitimci Yazar Polat Doğru Erzincan'da okul idarecilerine yönelik "Hayata Rehber Olmak" konulu konferans verdi. Erzincan Belediye çok programlı salonunda gerçekleşen konferansa çok sayıda okul müdürü ve müdür yardımcısı katıldı. Bundan sonraki dönemlerde bu tarz programların yapılacağını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge İletişim Temsilcisi Murat Yetişir; "Salondaki hocalarımızın birçoğunu tanıyorum ziyaret ediyoruz, görüşmediklerimiz ile inşallah bundan sonra tanışacağız. Ben tanıtıma çok fazla girmeyeceğim sadece şunu söyleyeyim bu tür programları organize etmek ilk başta biraz zaman emekli oluyor ama sonrası da asıl zahmeti başlıyor. Katılmayanlar bu sefer bizi rahatsız ediyor bir daha isteriz biz katılamadık, katılım çok güzel gerçekleşmiş bizde isteriz, inanın gelmeyen arkadaşlar her hangi sebepten dolayı gelmeyen olduysa programa çok pişman olacaklar, programdan sonra siz bunu göreceksiniz. Programdan sonra bir hocamız geldi dedi ki ya benim için bunlar boş laflar reklam kokan hareketler tarzında ama hakikaten öyleymiş biz bir daha isteriz. Biz Van da da yapmıştık böyle bir program müdür bey ikide bir bizi arıyor, müdür yardımcıları, şube müdürleri filan Polat beyi ne zaman getireceksiniz buraya bu durumda da Polat bey bizi çok zor duruma düşürüyor. Tekrar talep edeceksiniz müdür yardımcımızla, hocamızla konuştuk inşallah bu yıl değil de bundan sonraki dönemlerde Allah ömür verirse sizlerle çok güzel programlar yapacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amaçlarının bu sistemin içerisinde öğretmeniyle, öğrencisiyle, idarecisi ile velisi ve çevresiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversiteleriyle hatta ulusal ve uluslararası bütün bu organizasyonun parçalarını bir araya getirmek işlemlerini en mükemmel bir şekilde yapabilmek olduğunu söyleyen Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı açıklamada; "Gün" bir sistemin yâda bir yapının sağlıklı bir şekilde yürüyüp gitmesi için, o sistemi oluşturan o unsurların birbirleri ile çok uyumlu bir şekilde mutlaka çalışması lazım. İnsan vücudunun bir sistemler bütünü olarak ele aldığımız zaman, insan vücudunda efendim şu uzvun çok önemi var şu uzvun hiç önemi yok gibi belki en mühim sıralama içerisinde olabilir ama tabiî ki bunların her birinin ayrı bir işlevi vardır ayrı bir önemi vardır olmazsa olmazı vardır. İşte bu durumda eğitimimizi bir sistemler bütünü olarak ele aldığımız zaman bu sistemin içerisindeki tabiri caiz ise pazıların bir ayaya gelmesi neticesinde arzu ettiğimiz hedeflediğimiz yere ulaşabilmemiz için sistemin bütün unsurlarının birbirleri ile uyumlu şekilde çalışması lazım. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak diyoruz ki bu sistemin içerisinde öğretmeniyle, öğrencisiyle, idarecisi ile velisi ve çevresiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversiteleriyle hatta ulusal ve uluslar arası bütün bu organizasyonun parçalarını bir araya getirmek işlemlerini en mükemmel bir şekilde yapabilmek ve neticeyi alabilmek. Arzumuz, neticemiz, maksadımız ve gayemizde o bunun için bizler eğitimciler bir defa öğrenmeyle ilgili olarak öğrenmeye kapalı değil tamamen öğrenmeye açık bu gibi sempozyum, seminer, çalıştay, çalışma ve konferans neler varsa bunlara tabiri caizse arkadaşlar koşar adım gitmemiz lazım ki arkadaşlar çünkü bize gerçekten geleceğin büyük yükü üzerimize yüklenmiş durumda bu işin şuurunda bilincinde isek yöneticiler olarak bu sistemin içerisinde kaptan olarak direksiyon sizin elinizde, sizin ufkunuz ne kadarsa, gayretimiz ne kadarsa ve hedefimiz ne ise oraya varabilmek ve bizim diğer unsurları da bir araya getirmek ve getiripte entegre edebilmek siz saygıdeğer arkadaşların ufku, becerisi, çalışması tamamen birebir örtüşmektedir" dedi. Ardından Eğitimci Yazar Polat Doğru "Hayata Rehber Olmak" konulu konferans düzenledi.

Hayata Rehber Olmak Konulu Konferans Verildi

Hayata Rehber Olmak Konulu Konferans Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim