• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul:

Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul:
Aile şirketlerinde sürdürülebilirlik konusunu ele alan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, hırsın hiçbir zaman aklın önüne...

Aile şirketlerinde sürdürülebilirlik konusunu ele alan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, hırsın hiçbir zaman aklın önüne geçmesi gerektiğini söyledi.

ASKON Bursa Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konferansta konuşan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, ASKON'un, bugün Türkiye ekonomisine yön veren iş adamı derneklerinden biri haline gelmesinde hakkaniyet vurgusu, Anadolu insanının asil duruşu, samimiyetini rol oynadığını söyledi. Bursa'da sağlık sektöründe birçok kuruluş olduğunu ancak ayakta kalabilenlerin sayısının az olduğuna dikkat çeken Dr. Özkul, "Aile şirketlerinde sürdürülebilirlik çok önemli. Kurumu geleceğe aktarabilmek için aile fertlerinin de kurumda görev alması gerekiyor. Yönetim kurullarında profesyonel yöneticiler olmalı ancak aile fertleri de mutlaka işin içinde olmalı" ifadelerini kullandı.

Bir işin başlamasından ziyade sürdürülebilmesi ve sonuçlandırılabilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Özkul, "O yüzden iyi bir planlama yapmak şart. Aile bu konuda mutlaka profesyonel danışmanlık hizmeti almalı. Aile şirketleri iyi yönetildiğinde olağanüstü başarılar gösterdiğini görüyoruz. İşi devreden aile büyüğü ile işi devralan aile ferdi arasındaki kuşak çatışması işe yansıtılmamalı. Değerler ikinci nesile iyi aktarılmalı. Değerlerin en doğru şekilde aktarılması başarıyı kaçınılmaz kılıyor" diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarında alınan görevlerin iş gücüne de olumsuz yansımaması gerektiğini ifade eden Dr. Özkul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ona göre bir planlama yapılmalı. Sosyal işlerin içinde olmak önceliklidir ancak ekmek teknesini geride bırakmamak lazım. Bir diğer dikkat etmemiz gereken konu da çocuklarımızdır. Bu yolda onları asla ihmal etmemeliyiz. Evlatlarımızdan her daim haberdar olmalıyız. Ve en öncelikli konuda eve helal lokma götürmek olmalıdır. Gönül havuzumuzda hep iyilikler birikmeli. Çünkü insanların davranışları gönül havuzunda biriktirdikleriyle ilgilidir."

Dr. Özkul, iş hayatında hırs ve akıl dengesinin de iyi ayarlanması gerektiğinin altını çizerek, "Hırs, hiçbir zaman aklın önüne geçmemeli. Tüm hamleler, tüm planlar hırsla değil akılla gerçekleştirilmeli. Bir iş yerinin uzun soluklu olabilmesi için çevre ilişkileri ve iletişim son derece önemli konulardır. İş adamının portföyünde kaç kartvizit varsa bu kart vizitler ona o kadar güç kadar. İşin sahibi sabah temizliğini görmelidir. Bu yüzden erken kalkmak çok önemli. Ben bunun artılarını kendi hayatımda yaşadım. Bir doktor olarak altını çizmem gereken en önemli konu ise sağlık. Hayatta elde edeceğimiz başarılarımız sağlık olmadan hiçbir anlam kazanmaz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim