• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Hayat bir ’tercih’

Hayat bir ’tercih’
22-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen eğitim fuarına birçok devlet ve vakıf üniversitesi katıldı.

22-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen eğitim fuarına birçok devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. Tercih yapacak olan adaylarının yoğun katılım gösterdiği fuarda üniversiteler tanıtımlarını yaptılar. Eğitici ve bilgilendirici seminer programlarının da yapıldığı fuar süresince, öğrenciler tercih dönemi hakkında bilgi aldılar.

29 Temmuz'da başlayacak ve 3 Ağustos'ta sona erecek olan tercih dönemine çok kısa bir süre kala İstanbul Tercih Fuarı kapılarını Üniversite öğrencisi adaylarına açtı. Birçok üniversitenin katılımıyla öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören fuarda Maltepe Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Utku Şentürk, tercih yapacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Fuara katılımın yoğun olduğunu belirten Utku Şentürk, "Yoğun bir bilgi akışı var ve çocukların sorularını cevaplandırmaya çalışıyoruz. Bu sene sistemde bazı değişiklikler yapıldı. Önceki sene tıp ve hukuk fakültesine getirilen kontenjan zorunlulukları bu sene mühendislik ve mimarlık fakültesi için de geçerli oldu. Çocukların kafası karışık ama onları akademisyen arkadaşlarla beraber aydınlatmaya, yardım etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Maltepe Üniversitesi'nin teorik bilgiden çok pratik bilgiye yönelik eğitim verdiğinin de altını çizen Şentürk, "Maltepe Üniversitesi uygulamaya yönelik bir üniversite. Ortaöğretimden beri sıkıntımız olan ezbere dayalı bir eğitim vermiyoruz. Uygulama alanlarımız var. Bunlar bizim farkımızı oluşturuyor. Mesela hukuk fakültesinde sanal duruşma salonumuz, mimarlık fakültemizde hangarımız var. Tırnak içinde çocuklar işin ameleliğini bile öğreniyorlar. İletişim fakültemizin çok büyük bir stüdyosu bulunuyor. Bu da Türkiye'de sayılı stüdyolardan biri ve çeşitli yapım şirketleri burada programlar yapıyor. İletişim fakültesi öğrencileri üçüncü ve dördüncü sınıfta burada staj imkânı buluyorlar. Dolayısıyla kariyerleri için kendilerine bir çizgi çizmiş oluyorlar" diye konuştu.

Son olarak tercih döneminde öğrencilere dikkatli olmalarını öneren Şentürk, "Kampüsleri gezsinler, tercih danışmanlarına danışsınlar. Çünkü hayat bir tercihtir. Bu tercihe göre hayatlarını çizmiş olacaklar. Şakası yok" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Hayat bir ’tercih’

Hayat bir ’tercih’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim