• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

‘Hayat Berabere Spor Berabere’ projesinin tanıtımı gerçekleşti

‘Hayat Berabere Spor Berabere’ projesinin tanıtımı gerçekleşti
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan engelli bireylerin bir araya getirmeyi amaçlayan "Hayat Berabere Spor Berabere" projesinin tanıtımı...

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan engelli bireylerin bir araya getirmeyi amaçlayan "Hayat Berabere Spor Berabere" projesinin tanıtımı gerçekleşti.

Hayat Berabere Spor Berabere Projesi'nin tanıtımı Serdivan ilçesinde bir otelde gerçekleşti. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 75. Yıl Cumhuriyet M.T.A.L İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Demiral, Davranış Bilimleri Uzmanı Samet Güren, Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Toçoğlu ve basın mensupları katıldı.

"Asıl engel biz insanların yüreklerinde"

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yaptığı açılış konuşmasında, "Toplumumuzda özel eğitim gerektiren bireylerimiz var. Bunlar yaşamın içerisinde bizlerle birlikteler. Biz onları sadece eğitimle değil sosyal kaynaşmaları açısından da yüreklerine dokunabilmek istiyoruz. Biz engelli bireylerimizi geleceğe hazırlamak için mesai arkadaşlarımız güzel bir projeye imza attı. Akranları ile bir araya takım oyunu seçilmesininde özellikle sebebi bu. Kendi yaşıtlarıyla birlikte aynı takımda bir arada rol almak karşısındaki rakibiyle mücadele eden ama o maçın hiç zaman kaybedini yok. Her iki takımda da kazanan olacak. Takım oyununu daha çok önemsiyoruz çünkü takım oyununda başarılı olabilmeniz için her birinizin özelliğini ön plana çıkarmanız gerekiyor. Bireysel sporlar gibi değildir bu anlamda. Hayatı birlikte paylaşabilme sorumluluğunu onlara öğretmeyi arzu ediyoruz. Asıl engel biz insanların yüreklerinde. O fiziksel, zihinsel engeller hepsi bir şekilde aşılabilir. Yeterki yüreklerinde engel olmasın. Biz yetişkinler olarakta bu yürekte engelleri kaldırmayada vesile olacak. İnşallah proje Türkiye geneline yayılır diye arzu ediyoruz. Eğer onların farkında olursak, onlara dikkat edersek hayat birlikte güzel. Projeyi yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

"Orta ve lisemizi kapsayan 3 tane ligimiz var"

Davranış Bilimleri Uzmanı Samet Güren proje hakkında bilgi verdi. Güren, "Berabere projesine 3 aydır emek vermekteyiz. Projemizde 3+3 homojen takımlar kurarak 6 kişilik takımlarla sporun birliştirici gücünden yararlanarak engelli bireyleri akranlarıyla bir araya getirmeyi hedefliyoruz. İlk, Orta ve lisemizi kapsayan 3 tane ligimiz var. Çocuklar akranlarıyla bir araya gelerek birliktelik, hoş görü ve dayanışmayı aşılamayı hedefliyoruz. Bu projenin temel amaçlarından bir taneside çocukların grup ve takım oyununda görev alma, görevi tanımlama, yerini getirme gibi kazanımlarıyla onlara sunmaktır. Engelliler haftasında projemizi gala ile taçlandıracağız. 20 Nisan'da açılışımız var. 16 takım mevcut. 128 öğrenci projeye katılım sağlayacak. Maçlarımız bir ay boyunca Serdivan ilçemizdeki Zübeyde Hanım Ortaokulu Kapalı spor salonunda oynayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim