• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Hayallerini yağlı boyayla tuvale yansıttılar

Hayallerini yağlı boyayla tuvale yansıttılar
Sivas’ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar, yağlı boya ile resim yaparak keyifli vakit geçiriyorlar.

Sivas Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar yağlı boya resim çalışması rehabilite ediliyor. Üç aylık periyotlar halinde resim öğretmeni tarafından resim dersi çalışmaları yaptırılan hastalar hem el becerilerini geliştiriyor hem de merkezde keyifli vakit geçiriyor. Yağlı boya çalışmalarıyla hayallerini tuvale yansıtan hastaların resimleri ile daha sonra sergi açılması hedefleniyor.

Yağlı boya çalışması ile hastaların hayal dünyalarındakini tuvallere yansıttığını belirten Resim Öğretmeni Haluk Şeker, “ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde yapmış olduğumuz etkinliklerden bir tanesi resim eğitimidir. Bu genelde altyapılarının bir noktaya gelmeler için önce arkadaşlarımızla beraber kare kalem, sulu boya eğitimi verdik. Ondan sonra renk bilgisini aldıktan sonra arkadaşlarımız belli bir dönem içerisinde bunları geliştirdiler. Görsel olarak yeteneklerini ortaya koyarken çok rahatladıklarını tamamen sorunlarını bir anlamda buraya odaklandıkları için dışarı bıraktıklarını gördük.

Tamamen iç dünyalarını rahatlatan toplumsal birçok alanda hizmet vereceğimiz alanlardan bir tanesi resim olduğu için bu çalışmalarımızı bu yönde geliştirmeye yöneldik. Bu çalışmaların en önemli noktası insanlar burada sevdiği resimleri yaptılar. Peyzaj, natürmort, manzara gibi resimlerinin içerisinde öğrencilerimize sevmiş oldukları resimleri seçmelerini önerdik. Kendi hayal güçlerini, iç dünyalarını yansıtacak resimler içinden geldikleri gibi resim ettikleri için daha mutlu, daha memnun olduklarını gözlemledik. Bu bizi çok mutlu etti amacımıza ulaştığımızı görmüş olduk. Bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Resim çalışmasını periyodik olarak dönemlere ayırdıklarını söyleyen Şeker, “ Hastalar 1.5 ay içerisinde bir adet yağlı boya çalışması yapacak seviyeye geldiler. Tabi bunların alt yapısında fazla yetenek yoktu ama teknik olarak öğrendikleri için bunları geliştirmeleri görsel olarak, zihinsel bedensel olarak da çok faydasını gördük.

Odaklanmalarını tamamen bir noktaya yönlenmeleri onları da kendi yönlerinden geliştirmiş oldu.” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim