• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Hayalindeki Kemana Kavuştu

Hayalindeki Kemana Kavuştu
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki Şehit Kamil Üngör Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan ve Cam Kemik Hastalığı sebebi ile evinde özel eğitim öğretim...

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki Şehit Kamil Üngör Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan ve Cam Kemik Hastalığı sebebi ile evinde özel eğitim öğretim gören Ali Gaffar Kazankaya, müzik öğretmenine ilettiği hayalindeki kemana kavuştu.

Ailesi Harmandalı köyünde yaşayan, ancak eğitiminin aksamaması için ilçe merkezindeki halası Sevil Işık'ın yanında kalan Ali Gaffar Kazankaya, evine gelen öğretmenlerinin desteği ile eğitim öğretimini sürdürüyor. Bir süre önce evine gelen Müzik Öğretmeni Funda Ay'ın "Hangi enstrümanı çalmak istersin" sorusuna verdiği "Kemal çalmayı hayal ediyorum" demesi üzerine yetkililer harekete geçti. Alınan kemanı vermek için Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, Şehit Kamil Üngör Ortaokulu Müdürü İsmail Tepekaya, Müzik Öğretmeni Funda YAY ve Rehber Öğretmeni Tayfun Keleci, minik çocuğun evine gittiler. Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı ve beraberindekiler, Kazankaya'nın hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

HAYALİME KAVUŞTUM

Eğitim ve öğrenim süresince halasının evinde kalan Ali Gaffar, verilen hediyeden dolayı çok mutlu oldu. Kazankaya; "Hep hayalimde bir kemanım olmasını ve çalabilmeyi canlandırmıştım. Şimdi bunun ilki olarak keman sahibi oldum. Çok çalışarak güzel keman çalmayı öğrenmek istiyorum. Verilen keman beni çok mutlu etti, hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİMİ İÇİN HALASININ YAYINDA KALIYOR

Hala Sevil Işık, yeğeninin 4 yaşında ortaya çıkan hastalık yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığını anlattı. Ailesi Harmandalı köyünde yaşayan Ali Gaffar'ın, eğitim öğretim görmesi için ilçe merkezindeki kendi evinde kaldığını söyleyen Işık, "Yeğenimin ailesi köyde kalıyor. Eğitimin aksamaması için yanıma aldım. Eğitimi öğretmenlerimiz tarafından evimizde gerçekleştiriliyor. Onlara ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu hediye Ali Gaffar gibi bizleri de çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ENGELLİ ARACI SÖZÜ VERDİ

Kaymakam Avcı ise; "Velisi olarak ona eğitim ve öğretim boyunca hizmet eden çocuğumuzun halasına ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisine buradan akülü engelli aracı sözünü veriyorum" dedi.

MÜZİK ÖĞRETMENİ DERS VERECEK

Ali Gaffar'ın hayat ettiği kemanı temin eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı ise; eğitimde feda edilecek fert olmadığını belirtti. Avcı, "Öğrencilerimizin sosyal gelişimi için her türlü fedakarlığı yapacağız. Ali Gaffar'e kemal eğitimini müzik öğretmenimiz Funda Ay" diye konuştu.

Hayalindeki Kemana Kavuştu

Hayalindeki Kemana Kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim