• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

“Hayalim Gerçek Olsa” Projesiyle Hayaller Gerçek Oluyor

“Hayalim Gerçek Olsa” Projesiyle Hayaller Gerçek Oluyor
Kırklareli iline bağlı Babaeski Mimar Sinan İlkokulu sosyal sorumluluk içeren e-twinning projesi kapsamında hazırlanan "Hayalim Gerçek Olsa" adlı proje...

Kırklareli iline bağlı Babaeski Mimar Sinan İlkokulu sosyal sorumluluk içeren e-twinning projesi kapsamında hazırlanan "Hayalim Gerçek Olsa" adlı proje ile maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin isteyip de sahip olamadığı bir ihtiyacı karşılanacak.

Mimar Sinan İlkokulu Okul Müdürü Yenal Çörek, projeyle ilgili geniş bilgi verdi. Çörek, "Çocuklar toplumumuzun ortak değeridir. Ortak değerimiz ve yarınlarımız olan çocuklarımıza, çocukluklarını iyi bir ortamda geçirmelerini sağlamak hepimizin ödevidir. Maddi durumu iyi olmayan çocukların, isteyip de bir türlü sahip olamadığı herhangi bir ihtiyacını hiç beklemediği bir anda karşılamak, onların vatanına, milletine yararlı bir insan olarak yetişmesi için başlangıç olacaktır. Ayrıca maddi durumu yeterli olup ta ailesine isteklerini anlatamayan veya anlatmasına rağmen hayali gerçekleşmeyen öğrenci velisi ile iletişime geçerek çözüm üretmek, aralarındaki iletişimi gerçekleştirmektir. Projeyi okulumuzda anasınıfı öğretmeni Zeynep Saygılı yürütmektedir. Proje ile ilgili olarak İlçe Kaymakamımız Tarkan Keskin'i ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Bayrak'ı ziyaret ederek, projemizin tanıtımını gerçekleştirdik. İlçe Kaymakamımız da, Milli Eğitim Müdürümüz de sosyal sorumluluk içeren bu projeyi çok beğendiklerini ve kurumları adına projeye destek olacaklarını dile getirdiler" dedi.

"YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI İÇİN TANITIM AFİŞİ HAZIRLADIK"

"Hayalim Gerçek Olsa" proje çalışmaları hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Zeynep Saygılı, "Proje ile çocukların ortak değerimiz ve yarınlarımız olduğu bilincini toplumumuzun tüm katmanlarına yaymayı, çocuklarımızda moral ve motivasyonu artırmayı, toplum içinde yardımlaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmeyi, iyi örneklerin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenip, yetkililerle işbirliği yaparak, onların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yardımcı olmayı hedefliyoruz. Çalışma sürecinde ise; okulumuzda proje ekibi kuruldu ve okulumuzdaki tüm öğrencilere kavuşmak isteyip kavuşamadıkları hayaller belirlendi. Proje isminin yer aldığı yaygınlaştırma çalışmaları için tanıtım afişi hazırladık. Okulumuzda "Hayalim Gerçek Olsa" isimli proje panosu hazırladık" diye aktardı.

HAYALİM GERÇEK OLSA PROJESİNİN HEDEFLERİ

Mimar Sinan İlkokulu'nda Hayalim Gerçek Olsa adlı sosyal sorumluluk projesi ile okulda kurulan komisyonla proje hedefindeki öğrencileri belirleyecek. Proje ekibi tarafından iş birliği yapılacak kuruluşlar ziyaret edilecek, kendilerine proje hakkında bilgi verilecektir. Öğrenci ve öğrenci velisinin rencide edilmemesi için özen gösterilip öğrencinin Hayal ettiği birinci öncelikli ihtiyacı ödül mahiyetinde verilecek. Gelir seviyesi düşük veya kalabalık ailelerin çocuklarının bazı ihtiyaçlarını karşılamak. Anne ve babaların çocuklarının isteklerini yerine getiremediklerinden dolayı mutsuz olmalarını engellemek, gelir durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının, diğer çocuklarla sıcak ilişki kuramamalarını ortadan kaldırılması hedefleniyor.

“Hayalim Gerçek Olsa” Projesiyle Hayaller Gerçek Oluyor

“Hayalim Gerçek Olsa” Projesiyle Hayaller Gerçek Oluyor

“Hayalim Gerçek Olsa” Projesiyle Hayaller Gerçek Oluyor

“Hayalim Gerçek Olsa” Projesiyle Hayaller Gerçek Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim